Maide anne: PKK’ya destek verenlerin kapısına dayanacağım

Kızının PKK’lılarca kaçırıldığını öğrendiğinden bu yana Almanya’da evlat nöbetine devam eden Maide Töremiş, Almanya’da PKK’nın en büyük destekçileri olan Yeşiller ile Sol Parti Genel Merkezleri önünde de nöbet tutmak istediğini söyledi.

Eylemlerini başbakanlık binası önünde sürdüren Töremiş, Aydınlık Avrupa ekine şöyle konuştu: “Şu an daha hazırlıklarımı yapıyorum, ancak yakın bir zamanda PKK’ya destek veren bu partilerin de kapısında duracağım. Daha önce defalarca kez Alman hükümetine, milletvekillerine başvuruda bulundum. Hükümet bana PKK ile muhatap olmak istemediğini söylemişti ama PKK zaten mecliste. Sol Parti içerisinde PKK’nın açıkça sözcülüğünü yapan Sevim Dağdelen, Helin Evrim Sommer gibi isimler var. Kürtlere de sahip çıkmak adına herkesi bu eylemlere çağrıyorum.”

‘DİYARBAKIR AİLELERİ UMUT OLUYOR’

Kızı Nilüfer’den hâlâ haber alamadığını da söyleyen Töremiş, buna rağmen umudunu kaybetmediğini belirtti. Son olarak Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan aileler arasında bulunan Bayram Yetkin’in oğlu Recep’e kavuştuğunu anımsatan Töremiş, Avrupa’da yaşarken çocukları PKK tarafından kaçırılan diğer ailelere şu sözlerle seslendi: “Benim yaşadığım bu acıyı en iyi, yaşayanlar bilir. PKK’lıların direncimizi kırmak için neler dediklerini çok iyi biliyorum. Bana diyorlar ki ‘eylemlerinden vaz geçersem Nilüfer geri dönecekmiş, şu an sadece dinleniyormuş, ortalığı velveleye vermeye gerek yokmuş’. Bu şekilde acılı ailelerin direncini kırmaya çalışıyorlar. Ancak bu acıyı en iyi yine bizler bitirebiliriz. Ben Almanya’da, hatta Avrupa’nın her yerinde çocuklarının terör örgütünce kaçırılan aileler olduğunu biliyorum. Gelin, hepimiz birlik olalım. Ancak birlik halinde hareket edersek bu sorunu çözebiliriz. PKK Kürtleri temsil etmiyor, tersine, Türk-Kürt kardeşliği için, vatanımızın birliği için, Kürtler için en büyük tehlike. Bu gerçeği en iyi, onların gerçek yüzlerini bilen biz aileler anlatabiliriz.”

Sonraki Haber