Maide anneden mektup var

Maide anne, Berlin’den Diyarbakır annelerinin nöbetine omuz verdi. Bir başına gösteri izni aldı, her hafta kızının geri getirilmesi için çağrı yapıyor, her kapıyı çalıyor. Son olarak Başbakanlık kapısına dikildi, Başbakan’a bir mektup yazdı. Mektubu vekillere de gönderiyor.

Aydınlık okurları Maide anneyi yakından tanır. Diyarbakır anneleri de onu iyi bilir. Biricik kızı Nilüferini PKK’ya kaptırmış çilekeş annelerimizden biri. Diyarbakır annelerinden farkı, gurbetçi olması. Buradakilerin HDP üzerinden, Almanya ve Avrupa’dakilerin de bilumum dernekler aracılığıyla evlatları ellerinden alınmış. Demokrasi, kadın hakları, bazen folklor bazen kültür faaliyetleri maskesiyle çocuklara, gençlere çengel atılmış, dağda PKK terör örgütüne tetikçi avlamışlar.

Maide anne, Berlin’den Diyarbakır annelerinin nöbetine omuz verdi. Bir başına gösteri izni aldı, her hafta kızının geri getirilmesi için çağrı yapıyor, her kapıyı çalıyor. Son olarak Başbakanlık kapısına dikildi, Başbakan’a bir mektup yazdı. Mektubu vekillere de gönderiyor. Okuyanın gözyaşları sel oluyor, bakalım Alman Başbakan bu sesi duyacak mı? İşte mektup:

KIZIM GİTTİ GİDELİ HAYATIM DURDU

“Kızım Nilüfer Tösemiş, 12 Kasım 2019 tarihinden bu yana kayıp. PKK altyapılı Nevada Kurdistaniyenli Berline Derneği yetkililerinden Sözen isimli bir bayan, kızımın onlarla birlikte PKK’nın gerçek örgütüne götürüldüğünü itiraf etti. Ben şahsen kızımla hâlâ birebir görüşüp durumunu öğrenme fırsatı bulamadım.

Kızım Nilüfer hayatının baharında, başarılı bir öğrenci idi, geleceğe dair çok güzel hayalleri vardı.

Ev ortamımız dar olduğu için anne-kız beraber, kızım için ev arıyorduk. Folklor aktivitesi amaçlı, yukarıda belirttiğim dernekte ilk irtibatı kurulmuş oldu. O günden sonra kızımda bir takım negatif değişiklikler olmaya başladı. Reşit olduğunu öne sürerek bu durumu engellememe müsaade etmedi.

Kızımın gittiği günden bu yana kızımla irtibata geçmeye çalışıyorum, ama PKK derneği bunu engelliyor ve beni kızımla irtibata geçirmiyor.

Kızım gitti gideli benim için hayat durdu! Gözyaşlarım dinmiyor…

Kızıma kavuşmak ve onu koklamak, sarılmak, öpmek, hasret gidermek için bana uzatılan her yardım elini tutaya hazırım.

Sizden ricam bana yardımcı olun. Çocuğu olsun olmasın, vicdan sahibi olan herkesin beni anlayacağını ümit ediyor ve sesimi duyup duyurmanızını istiyorum.”

Vatan Partisi Öncü Kadın Almanya temsilcileri de “Maide annenin sesini duyurmayı, gelişmeleri adım adım izlemeyi sürdüreceğiz” dedi. Aydınlık da evladını kurtarmaya çalışan Maide annenin çığlığını duyurmaya devam edecek.

Sonraki Haber