Makarna suyunu dökerken iki kere düşünün! İşte makarna suyunun birbirinden farklı kullanımları...

Makarna, hem eşsiz tadı hem besleyici olmasıyla sofraları süsleyen yemeklerden. Ancak makarna hazırlarken yapılan en büyük hatalardan birisi suyunun dökülmesi. Eminiz ki makarna suyu ile yapabileceklerinizi öğrenince çok şaşıracaksınız. İşte makarna suyunu değerlendirmenin yolları...

Makarna suyunu dökerek aslında pek çok lezzeti kaçırıyor olabilirsiniz. Makarna suyu içerdiği mineraller ve vitaminlerle aslında başlı başına bir besin olabilir. Çorbalardan sulu yemeklere bulaşıkları parlatmasından saç bakımına kadar makarna suyunu farklı yollarla değerlendirebilirsiniz. Makarna suyunun birbirinden farklı kullanım alanlarını birlikte keşfedelim.

Çorba yapın

Çorbalarınızı et, tavuk suyu ya da sadece normal su ile hazırlıyorsanız artık listenize makarna suyunu da ekleyebilirsiniz. Makarna suyunun nişastalı ve mineralli yapısı sayesinde hem besleyici hem lezzetli çorbalar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca makarna suyu içerisinde yer alan niasin, riboflavin, foliik asit ve tiamin gibi vitamin ve minerallerden doğal yollardan yararlanmış olursunuz.

Makarna sosunu hazırlamak için kullanın

Makarna sosu hazırlamak istediğinizde makarna suyundan yararlanmamanız için hiçbir neden yok. Çok katı olabilecek makarna sosunu makarna suyu sayesinde seyrelterek daha akışkan bir sos hazırlayabilirsiniz. Üstelik makarna suyu sayesinde sosunuz daha lezzetli olur.

Çiçeklerinizi sulayın

Makarna suyunun belki de sizi şaşırtabilecek kullanım alanlarında birisi de çiçek sulamada kullanımı olabilir. Makarna içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde besleyici bir özellik gösterir, dolayısıyla bitkilerinizin sağlıklı gelişimini destekler. Burada dikkat etmeniz gereken nokta çiçeklerinizi sulamak için kullanacaksanız makarna suyunun tuzsuz olması gerekir.

Bulaşıklarınızı makarna suyuyla ovun

Makarna suyu, içerdiği nişastadan ötürü inatçı bulaşık lekelerini ve yağlarını söküp atmada oldukça etkili olur. Bulaşıklarınızı makineye yerleştirmeden önce sıcak makarna suyuyla ovarak bulaşık makinesine öyle yerleştirebilirsiniz. Bulaşıkları makineden çıkardıktan sonra farka sizler de şaşırabilirsiniz.

Yumuşacık saçlara sahip olmak için kullanın

Saçlarınızı yumuşatmak ve ipeksi bir görünüme kavuşturmak için pahalı saç kremlerine gerek yok. Duştan bir saat kadar önce saç diplerine ve uçlarına makarna suyu ile güzelce masaj yapın. Haftada bir kez düzenli olarak uygulayacağınız bu bakım kürü sayesinde saçlarınızdaki yumuşaklığı hemen fark edebilirsiniz.

Sonraki Haber