Makinistler ikinci kez greve çıktı

Almanya’da makinistler yeniden greve gitti

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamadığı için yeniden greve çıktı. Makinistler bir ay içinde ikinci kez greve çıkmış oldu. 8 Aralık akşamı başlayan grev 1 gün sürdü. Grev nedeniyle, Almanya'da demiryolu ulaşımında önemli aksaklıklar yaşandı. Yolcu trenleri iptal edildi veya rötar yaptı. Yük trenleri de yavaş hareket etti. GDL, grevin bu yılın son grevi olacağını ve 7 Ocak'a kadar planlanan başka bir grev olmadığını açıkladı. Makinistler, daha önce 15-16 Kasım'da 20 saatlik grev yapmıştı.

SENDİKAYA SORUMSUZ VE BENCİL SUÇLAMASI

GDL, başta makinistler olmak üzere demir yolları şirketlerinde çalışanların maaşlarına aylık 555 avro zam ve enflasyonla mücadele için 3 bin avroya kadar ödeme talep ediyor. GDL, aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35'e düşürülmesini istiyor.

Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Direktörü Martin Seiler, GDL'nin grev çağrısını eleştirerek, sendikayı 'sorumsuz ve bencil' davranmakla suçladı.

Sonraki Haber