Malatya'da üretilip Avrupa'ya gönderiliyor

Bu soğanlar Malatya'da üretilip Avrupa'ya gönderiliyor. Akçadağ ilçesinde üretilen soğanların hasadı tamamlandı. Ürünler Avrupa'ya gönderilmek için hazırlanacak.

Malatya'da üretilip Avrupa'ya gönderiliyor

Malatya'da üretilip Avrupa'ya ihraç edilen soğanların hasatları tamamlandı. Ekibi yapılan ve hasadı tamamlanan soğanlar Avrupa ülkelerine gönderilmek için hazırlanıyor. Malatya’nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi’nde yetişen soğanlar hakkında Malatya Ticaret Borsası Başkanı'ndan açıklama geldi. MTB Başkanı Ramazan Özcan soğan üretimi ile ilgili konuştu.

MALATYA'DA ÜRETİLİP AVRUPA'YA GÖNDERİLİYOR

Malarya'da üretilen soğanlar hasatı tamamlandıktan sonra Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Malatya’nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi’nde yüzerlerce dönümlük bir alanda ekimi yapılan soğanlarda hasat dönemi tamamlandı.

Malatya’da son yıllarda inşa edilen barajların tarımsal çeşitliğe önemli katkı sağladığını kaydeden Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, "Akçadağ Ören bölgemizde bu yıl önemli bir miktarda soğan üretimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda yapılan üretimlerde dönüm başına yaklaşık 4 ton ürün elde ettik. Malatyamız önemli bir tarım şehri. Sadece belirli ürünlere bağlı kalmak doğru değil. Bu noktada Ticaret Borsası olarak çiftçilerimizi ürün çeşitliğine teşvik ederek öncülük etmeye çalışıyoruz. Daha önce farklı üretimlerin yapıldığı bazı arazilerde bu yıl soğan üretimi yaptık. Tamamlanan hasat sonrası şunu da görmüş olduk, Malatya’da her türlü tarım ürününü yetiştirmek mümkün. İlk hasadını gerçekleştirdiğimiz soğanda yüksekte verim elde ettik. Önümüzdeki yıllarda daha geniş alanlarda verimli su kullanımı ile üretimi artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sonraki Haber