Manisalı ev hanımlarının sırrı açığa çıktı! Kış için taze fasulyeyi böyle hazırlıyorlar! Asla erimiyor ve bozulmuyor...

Manisalı ev hanımlarının sırrı ortaya çıktı! Meğer kış ayları için taze fasulye böyle hazırlanmalıymış. Bu şekilde hazırlanan taze fasulye tam 8 ay boyunca tazecik kalıyor. İşte ayrıntılar...

Kışlık sebze hazırlıkları yaz aylarından yapılmaya başlanıyor. Bu hem kış aylarında tasarruf edilmesini hem sağlıklı beslenilmesini hem de pratik yemekler yapılmasını sağlıyor. Kış ayları için yapılan erzak hazırlıklarının vazgeçilmezlerinden biri ise taze fasulye. Eğer 'taze fasulye buzlukta nasıl saklanır' diye düşünüyorsanız doğru adrestesiniz. Bugün fasulyenin en çok yetiştiği yerlerden biri olan Manisa'daki ev hanımlarının kışlık fasulye hazırlığını sizlerle paylaşacağız. İşte ayrıntılar...

TAZE FASULYE BUZLUKTA NASIL SAKLANIR?

Kışlık taze fasulye hazırlamak için kolları sıvadıysanız öncelikle taze ve kaliteli ürünleri tercih etmeniz son derece önemli. Bu sayede kış aylarında yaptığınız yemekler çok daha lezzetli olacak. Sonrasında ise yapmanız gerekenler adım adım şu şekilde:

1- Fasulyeleri yıkayın ve güzelce kurulayın. Ardından uç kısımlarını kesin.

2- Fasulyenin kılçıklarını bir bıçak yardımıyla temizleyin. Bu aşamada arzu ederseniz fasulyeleri küçük parçalara ayırabilirsiniz. Böylelikle taze fasulyeyi buzluktan çıkarıp yemeklerinizde kullanırken kolaylık sağlayabilirsiniz.

3- Fasulyeleri tüketeceğiniz porsiyonlara göre buzdolabı poşetlerine bölün.

4- Poşetin içine bir pipet yerleştirin. Sonrasında kenarlarını dolayarak hava almayacak şekilde iyice sıkın. Bu püf nokta sayesinde fasulyeleri hava almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.

5- Buzdolabı poşetlerine ayırdığınız fasulyeleri buzluğa yerleştirin.

Eğer taze fasulyeyi pişirerek saklamak istiyorsanız da şu adımları takip edebilirsiniz:

1- Fasulyeleri yıkama, kurulama ve kılçıklarını temizleme işlemlerini aynen uygulayın.

2- Fasulyeleri kolay pişirmek için ikiye bölün.

3- Sonrasında fasulyeleri 15 dakika pişirin. Pişirme süresini isteğinize göre ayırabilirsiniz. Bu aşamada fasulyelerin renginin dönmesinden pişme seviyesini anlayabilirsiniz.

4- Pişen taze fasulyelerin oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Fasulyeleri soğumadan buzdolabı poşetine koyarsanız buhar yapacağı için bu durum bozulmalarına neden olacaktır.

5- Fasulyeleri poşetlere tek porsiyonluk olacak şekilde bölün. Ardından buzluğunuza yerleştirin.

İşte kış ayları için taze fasulye hazırlamak bu kadar pratik! Şimdiden deneyecek herkesin ellerine sağlık.

Sonraki Haber