Manisa'ya has muhteşem bir lezzet! İşte Akhisar köftesi tarifi...
Bugün çok lezzetli bir tarif olan Manisa'ya özel Akhisar köftesinin tarifini paylaşacağız. Akhisar köfte hangi etten yapılır diye soruyorsanız buna da cevap vereceğiz. İşte o tarif!
Akhisar köfte tarifi son dönemlerde çok merak ediliyor. Bugün ise bu lezzetli yemeğin tüm detaylarını sizle paylaşacağız. Akhisar köfte hangi etten yapılır diye soracak olursanız bu köfte yüzde 100 dana eti ve sinirleri alınmış kaburga eti kıymasından yapılmaktadır. Bu sebepten de çok lezzetli ve doyurucu olur. Akhisar köftesi 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. O halde bu lezzetli tarifin püf noktalarına geçebiliriz. Akhisar köftesi nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla Akhisar köfte tarifi...
AKHİSAR KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER
- 700 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 300 gr iç yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pide
- Tereyağı
HAZIRLANIŞI
- Soğanı rendeleyerek suyunu sıkın. Bir kaba tuz, karabiber, soğan ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
- Kıvam vermek için galeta unu ya da bayat ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz.
- Köfteleri hazırlayıp bir gece buzdolabında bekletmeniz daha iyi olur.
- Köfteleri tavada arkalı önlü güzelce pişirdikten sonra pideleri de aynı tavada biraz kızartın.
- Tereyağını eritip sos hazırladıktan sonra servis edebilirsiniz.