Mannheim’da polis şiddeti can aldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, polis şiddeti protesto edildi.

Kreuzberg Oranien Meydanı'nda toplanan göstericiler, Mannheim şehrinde Hırvat kökenli 47 yaşındaki bir kişinin gözaltına alınıp polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösterdi. Sol görüşlü göstericilerin başını çektiği kalabalık eylemde, polislerin emniyeti sağlamadığı ve güven vermediği ifade eden sloganlar atıldı. Ülkede son 30 yılda 200’den fazla kişinin polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilirken, söz konusu olayların incelenmesi gerektiği vurgulandı.

BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Almanya’nın Mannheim kentinde geçtiğimiz hafta polisin gözaltına alırken 47 yaşındaki bir kişinin ölümüne neden olması sonrasında, Mannheim’daki polis operasyonunda bir kişi daha hayatını kaybetti. Bir evden gelen çığlık sesleri üzerine olay yerine gelen polis, elindeki bıçakla annesini rehin alan 31 yaşındaki bir erkeği etkisiz hale getirdi. Anneyi güvene alan polis, saldırgan bıçağı bırakmayınca göz yaşartıcı gaz kullandı. Gaz işe yaramayınca ise polis, saldırganı bacağından vurdu. Psikolojisi bozuk olduğu belirtilen saldırgan, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olay tartışma yaratırken, Baden-Württemberg Emniyeti olaya ilişkin inceleme başlattı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: İNSANLAR POLİSE GÜVENMİYOR

Mannheim Emniyet Müdürü Siegfried Kollmar, şehirdeki ölümle sonuçlanan polis müdahalelerinin, halkın polise olan güvenini zedelediğini söyledi. Güveni geri kazanmaya çalışacaklarını belirten Emniyet Müdürü Kollmar, bu trajik olaylardan dolayı dehşet içinde olduğunu ifade etti. Güven ve dürüstlüğün önemini vurgulayan Kollmar, olayların aydınlatılması için kendilerinin de soruşturmaya tabi tutulacağını ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini sunduğunu belirtti.

Sonraki Haber