Mansur Yavaş'tan 'adaylık' açıklaması: Ortada seçim yok neyi tartışıyoruz?

Mansur Yavaş, Cumhuriyet gazetesine konuşarak Cumhurbaşkanı adaylığı kapsamında yapılan tartışmalara değindi. ‘Önceliğimiz belediye.’ dCumhuriyet gazetesine konuşan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş beliyen Yavaş, ‘Ortada bir seçim yok. Neyine tartışıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

CHP'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerinden yürütülen Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları devam ediyor. Son olarak Yavaş'ın CHP'den istifa edeceğine ve İYİ Parti'yle alternatif bir adaylık hazırlığı içerisinde olduğuna yönelik iddialar gündeme gelmişti. Adaylık tartışmalarından "Çok rahatsız" olduğunu vurgulayan Yavaş, adaylık meselesinin zamanı gelince konuşulması gerektiğini söylemişti.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş belediyenin icraatlarını anlatmanın yanı sıra gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

'ORTADA SEÇİM YOK'

Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığı kapsamında yapılan tartışmalara yönelik “Önceliğimiz belediye. Ortada bir seçim yok. Neyine tartışıyoruz” dedi.

Belediyenin önceki dönemlerden kalma birçok sorunu olduğunu aktaran Yavaş, “Öncelikle mevcut işlerimizi tamamlıyoruz. Çünkü Ankara’nın sorunu çok fazla. Ankara’nın birçok cadde ve sokağında hiç ızgara ve mazgal yok. Altyapı berbat. Yağmur suyu ve atık sular ayrılmamış. Belediye sel, taşkın sahası bildirmiş, bunların hiçbiri yapılmamış. Dolayısıyla boğuşup duruyoruz. Yetersiz bir altyapı var” ifadelerini kullandı.

‘İÇ TARTIŞMALARA ODAKLANMAYALIM

Cumhuriyet’in “CHP gerçekten iktidara yürüyor mu?” sorusunu yanıtlayan Yavaş, “Hata yapılmaması lazım. Partide karışıklık, rekabet görüntüsünün verilmemesi gerek. CHP vatandaşa neler vaat ediyor onlara odaklanılması lazım. İç tartışmalar yerine toplumun sorunlarıyla ilgilenmesi ve dikkat çekilmesi lazım. Bunların da gündem olmasının sağlanması gerekiyor” diye konuştu.

'VATANDAŞ SİZE GÜVENMEZSE SANDIĞA GİTMEZ'

Sokakta yurttaşların yaşadığı ağır sorunlar olduğunu vurgulayan Yavaş, “İnsanlar hiçbir şey alamıyor. Çiftçi ürettiğini satamıyor, burada da pahalı geliyor alamıyor. Dolayısıyla kriz büyük. Vatandaş bu durumda zaten AKP’den kopmuş olması lazım ama size de güveniyor olması gerek. Eğer oradan kopup size güvenmezse sandığa gitmeyecek” dedi.

Sonraki Haber