Markettekinin aynısı ve çok daha sağlıklısı! Şahane dolgusuyla evde çikolatalı popkek tarifi

 Alışveriş yaparken rengârenk abur cubur paketleriyle dolu market raflarına öylece bakıp geçmek hiç kolay olmuyor. Peki, çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz ve üstelik market raflarındakini de aratmayacak bol çikolata soslu kekleri neden kendi mutfağınızda pişirmeyesiniz?

Uzmanlar, koruyucu katkı maddeleri içeren paket gıdalar konusunda tüketicileri sık sık uyarıyor! Fakat çocukları market raflarında veya televizyon reklamlarında gördükleri çeşit çeşit gıdalardan uzak tutmak pek mümkün değil. Ancak bu gıdaların sağlıklı alternatiflerini hazırlamak sizin elinizde. İşte çocuklar kadar yetişkinlerin de bayılacağı, nefis dolgusu ve yumuşacık kekiyle bol çikolata soslu popkek tarifi!

İşe malzemeleri hazırlayarak başlayın

Pofuduk pofuduk bir kek yapabilmek için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şöyle:

  • Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Vanilya
  • 1 paket krema
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolata dolgusu ve sosunun malzemelerini de unutmayın

Popkekinizin ısırdıkça akacak lezzetli dolgusu ve dış yüzeyindeki çikolata kaplamaları içinse şu malzemelere ihtiyacınız var:

İç dolgu

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata

Kaplama

  • 300 gram sütlü çikolata

Önce keki hazırlayıp fırınlayın

Kek için derin bir kap içerisinde yumurta, şeker, tuz ve vanilyayı iyice çırpın. Mikseri hep aynı yönde çevirmeye özen gösterin. Karışım beyazlayıp mayonez kıvamı alınca krema, yağ ve sütü de ekleyip bir süre daha çırpın.

Unu ekledikten sonra mikser kullanmayın

Kusursuz kabaran bir kek istiyorsanız sıvı malzemeleri çırptıktan sonra mikser kullanmayı bırakın. Karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir spatula yardımıyla karışımı alt üst ederek karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvam aldığında artık kalıplarınızı hazırlayabilirsiniz.

Oval kalıbınız yoksa endişelenmeyin

Klasik popkekler hazırlamak için oval kalıplara ihtiyacınız var ancak şart değil, muffin kalıpları da olur. Kâğıt muffin kalıplarını yağlamanıza gerek yok ancak silikon ya da seramik kalıpların hazırlık aşamasında yağlanması gerekir. Ardından kek hamurunu kalıplara bölüp 180°C'de 25 dakika pişirebilirsiniz.

Kekler pişerken iç dolguyu hazırlayın

Çikolata haricindeki tüm iç dolgu malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Birkaç dakika kaynayan sosu bir kenara alıp çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Bir krema torbasına sivri bir sıkma ucu takıp sosu da torbaya alın.

Sırada kaplama sosunu hazırlamak var

Bir kürdan yardımıyla kontrol edip piştiğinden emin olduğunuz kekleri çıkarın ve dinlenmeye bırakın. O sırada kaplama için ayırdığınız çikolatanın 200 gramını benmari usulü eritin. Bir kenara aldığınız sosa kalan 100 gram çikolatayı da ekleyip eritin.

Popkeke son şeklini verin

Tezgâhın üzerine yağlı kâğıt serin. Tepsideki keklerin tabanını kaplama sosuna batırıp yağlı kâğıda dizin. Ardından krema torbasını kekin tam ortasına batırıp iç dolguyu sıkın. Son olarak keklerin üst yüzeyini de çikolata sosuyla kaplayın. Bol çikolatalı popkekleriniz hazır, afiyet olsun.

Sonraki Haber