MasterChef çiğ köfte tarifi! Evde en kolay çiğ köfte nasıl yapılır?

Türk mutfağının en severek tüketilen yemeklerinden biri çiğ köftedir. Etli ya da etsiz de yapılabilir ancak bugün etli tarifi sizle paylaşacağız. MasterChef çiğ köfte tarifi! Evde en kolay çiğ köfte nasıl yapılır? İşte o müthiş lezzetli tarif!

Çiğ köfte, Türk mutfağının en favori yemeklerinden biridir. Son zamanlarda MasterChef gibi yemek programlarında da Türk mutfağının sevilen yemekleri yapılmaya başlandı. O programlarda gördüğümüz lezzetli yemekleri sürekli internette aratıyoruz. Bugün de evde nasıl kolayca çiğ köfte yapabileceğinizi sizlere aktardık. Çiğ köfteyi kendiniz evde yaptığınızda dışarıda yediklerinizden ne kadar lezzetli ve farklı olduğunu anlayacaksınız. Bu tarifi elbette etsiz de yapabilirsiniz ancak biz orijinal tarifini yani etli olanı paylaşmak istedik. Şanlıurfa'nın meşhur lezzeti et ile yapılır. Biz de et ile bir tarif hazırladık. Bu kadar sevilen lezzetin tarifine geçelim. MasterChef çiğ köfte tarifi! Evde en kolay çiğ köfte nasıl yapılır? İşte o lezzetli tarif!

MasterChef çiğ köfte tarifi! Evde en kolay çiğ köfte nasıl yapılır?

EVDE EN KOLAY ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 400 gram ince esmer bulgur
  • 250 gram dana kıyma (çok iyi çekilmiş)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet marul
  • 2 adet limon
  • 1 kase buz

YAPILIŞI

  1. Derin ve geniş bir tepsiye rendelenmiş soğanları ve sarımsakları alın.

  2. Salçalar ve tuz da ekleyip yoğurun ardından baharatları ekleyin.

  3. Azar azar ince bulgur da ekleyin, domatesin de üçte birini ve 3 adet buzu ekleyin. Bu işlemleri sonrasında hep yoğurun.

  4. Bulgur yeterince yoğrulunca kıymayı da ekleyip ilk önce buzla yoğurun.

  5. Sonrasında kıymayı bulgurla güzelce yoğurun ve kalan domatesleri de ekleyin.

  6. Daha sonra yeşilleri de ekleyip çok sert yoğurmadan karıştırın.

  7. Tepsiyi ters çevirdiğinizde düşmeyen bir kıvam elde etmelisiniz. Bu kıvam oluncaya kadar yoğurun.

  8. En sonda köfte büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verin ve hazır!

Sonraki Haber