MasterChef Mehmet Yalçınkaya gizli tarifini açıkladı! İşte esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifi

MasterChef Jüri Üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya, esnaf lokantalarının vazgeçilmezi olan orman kebabının püf noktalarını anlattı. İşte Mehmet Şe'ten esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifi...

TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef'in Jüri Üyesi Mehmet Yalçınkaya, esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifini paylaştı. Mehmet Şef, tarifin püf noktası olarak ise "Lezzetinin daha iyi olması için yağ seçimi çok önemli" diyerek tavsiyede bulundu.

MEHMET ŞEF'TEN ORMAN KEBABI TARİFİ

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya'nın sektöre esnaf lokantasından başladığı ve kariyer basamaklarını çalışkanlığı ile tırmandığı biliniyor. Şimdilerde hem kendi restoranını işleten hem de eğitici şeflik yapan Yalçınkaya, geleneksel Türk mutfağının lezzetlerine yer verdiği "Esnaf" adlı kitabı ile de yemek tutkunları ile buluşuyor.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre Mehmet Şef'in esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifi şöyle:

MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı dana eti
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
Yarım yemek kaşığı un
2,5 su bardağı su
10 adet kültür mantarı
1 adet orta boy patates
6 yemek kaşığı bezelye
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik

ESNAF LOKANTASI USULÜ ORMAN KEBABI YAPILIŞI

1) Dana etini kuşbaşı olarak doğrayın.

2) Tencerede tereyağını eritin ve soğanları ortalama üç dakika kadar kavurun.

3) Soğanlar pembeleştikten sonra etleri ve havucu ilave edin.

4) Etler pişince unu ekleyin ve birkaç kez güzelce karıştırın.

5) İki buçuk bardak suyu tencereye ilave edin. Ardından mantarları ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

6) Yemeği bir saat kadar pişirmeye bırakın.

7) Etler biraz piştikten sonra patates ve bezelyeyi ekleyin. Tuz ve karabiber ile yemeği tatlandırın.

8) Patatesler güzelce pişince tencerenin altını kapatın.

9) Servis sırasında üzerine kuru kekik serpin.

Şimdiden yapacak herkesin eline sağlık, afiyet olsun!

Sonraki Haber