MasterChef Terkib-i çeşidiyye nasıl pişirilir?

MasterChef programında yapılan bu çok lezzetli yemek son zamanlarda merak ediliyor. Bugün ise tarifini sizlerle paylaşacağız. MasterChef Terkib-i çeşidiyye nasıl pişirilir? İşte tarifi!

Terkib-i çeşidiyye yemeği Osmanlı Döneminin saray mutfağında yapılan meşhur bir yemek olarak bilinir. Son dönemlerde TV’de yayınlanan MasterChef programında bu yemeğin yapılmasından sonra oldukça popüler oldu. Oradaki ünlü şef Mehmet Yalçınkaya da bu tarifin detaylarını paylaştı. Bol etli, bol soslu, bol sebzeli bu lezzetli yemek tam Türk mutfağı tarzına yakışır şekilde bir yemektir. O halde bu lezzetli tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. MasterChef Terkib-i çeşidiyye nasıl pişirilir? İşte o merak edilen tarif!

MasterChef Terkib-i çeşidiyye nasıl pişirilir?

MASTERCHEF TERKİB-İ ÇEŞİDİYYE NASIL PİŞİRİLİR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 çay bardağı taze bezelye
  • 1 çay bardağı taze fasulye
  • 1 çay bardağı havuç
  • 1 çay bardağı mantar (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı mısır taneleri (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü veya kuru kayısı (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı badem veya çam fıstığı (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı yeşil biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sarı biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı yeşil soğan (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı maydanoz (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • 4 su bardağı su veya tavuk suyu

YAPILIŞI

  1. Pirinçleri yıkadıktan sonra süzün.

  2. Büyük bir tencerede yağı eritin ve badem veya çam fıstığını ekleyin, biraz kızartın.

  3. Bezelye, fasulye ve havuçları ekleyin ve 2-3 dakika kadar soteleyin.

  4. Mantar, mısır, kuş üzümü veya kuru kayısı gibi malzemeleri ekleyin ve sotelemeye devam edin.

  5. Doğranmış biberleri ve yeşil soğanı ekleyin. 2-3 dakika dakika daha soteleyin.

  6. Pirinci ekleyin ve tenceredeki malzemeleri karıştırın.

  7. Su veya tavuk suyunu ekleyin ve tuz karabiberle tatlandırın.

  8. Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene kadar düşük ateşte pişirin.

  9. Pilavın pişmesine yakın üzerine doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.

  10. Pilavı servis tabağına alın ve üzerine kızartılmış badem veya çam fıstığı ekleyerek servis edin. AFİYET OLSUN!

Sonraki Haber