MasterChef'te çok beğenilmişti! Evde çökertme kebabı nasıl yapılıyor?
Bu tarif MasterChef programında çok beğenilmişti. Bu sebepten bugün evde nasıl yapılabileceğini anlattık. Çok lezzetli bir yemek olan Çökertme kebabının tarifini paylaşacağız. Evde çökertme kebabı nasıl yapılıyor? İşte ayrıntılar!
Çökertme kebabı nereye özgüdür diye soruyor olabilirsiniz. Bu yemek Bodrum'da meşhur olan çok lezzetli bir et yemeğidir. Altında çıtır çıtır patates üzerine çok lezzetli soslar ve etle birleşmiş olan bu lezzeti genel olarak herkes çok sever. Evde çökertme kebabı nasıl yapılıyor diye merak ediyorsanız bugün bu tarifi bu sebepten paylaştık. Artık siz de evde çökertme kebabı tarifini kolaylıkla yapabilirsiniz. O halde ayrıntılara geçebiliriz.
EVDE ÇÖKERTME KEBABI
MALZEMELER
- 250-300 gr jülyen kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 fiske tuz (yoğurt için)
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
- Sıvı yağ (patatesleri kızartmak İçin)
- 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
- 1 kaşık sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle etleri düdüklü tencerede sarımsak ve sıvı yağ ile birlikte suyunu çekene kadar güzelce kavurun. Eğer düdüklü yoksa bir tencerede de daha uzun pişirerek yapabilirsiniz.
- Et pişene kadar o sırada patatesleri ince ince dilimleyip güzelce tavada kızartın.
- Biraz yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırıp patateslerin üzerine dökün. Ayrı küçük bir tavada ise salça ve yağı biraz kızdırıp bu yoğurdun üzerine dökün.
- Son olarak etler pişince biraz da bir domates sosuyla etleri kavurduktan sonra bu karışımların üzerine dökün.