MasterChef'te yapıldı! İşte Tikka Masala tarifi
8 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen MasterChef yemek programında Tikka Masala yapıldı. Bundan ötürü MasterChef izleyicileri Tikka Masala nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyor. İşte Tikka Masala tarifi hakkında bilmeniz gerekenler...
Bu çarşamba akşamı TV8'de yayınlanan MasterChef programındaki şefler, yarışmacıların Tikka Masala soslu tavuk tarifi yapmasını istedi. Programı izleyen MasterChef hayranları ise Tikka Masala nasıl yapılır sorusunun yanıtını aramak adına arama motorlarına Tikka Masala tarifi yazdılar. İzleyicilerin merak ettiği Tikka Masala hakkında bilgiler ayrıntıda yazıyor. İşte Tikka Masala yapılışı...
TİKKA MASALA NEDİR
Tikka Masala baharatlı bir sos ile kavrulup marine edilmiş tavuk parçalarından oluşan bir yemek türüdür. Sosunun rengi ise genel olarak kremsi tonda ve turuncudur. Tikka Masala, dünya çapındaki restoranlarda popülerlik kazanan bir Hint yemeğidir.
TİKKA MASALA TARİFİ
Tikka masala tarifi içerisinde önce malzemeler ve masala sosu için gereken malzemeler hakkında bilgi edineceksiniz. Daha sonra Tikka Masala nasıl yapılır sorusunun yanıtını bulacaksınız.
Malzemeler:
-
500 gr kemiksiz tavuk kalça
-
10 gr kırmızı toz biber
-
5 gram garam masala
-
5 gram toz yeşil kakule
-
Tuz
-
5 gr toz kimyon
-
2 limonun suyu
-
200 gr süzme yoğurt
-
1 gr portakal rengi gıda boyası
Masala Sosu İçin:
-
250 gr soğan
-
100 gr domates
-
50 gr domates püresi
-
50 gr süzme yoğurt
-
5 gr toz kırmızı biber
-
50 gr toz kişniş
-
5 gr kimyon tohumu
-
20 gr zencefil
-
Tuz
-
20 gr sarımsak ezmesi
-
100 ml sıvı yağ
TİKKA MASALA NASIL YAPILIR
Tikka Masala nasıl yapılır sorusunun yanıtı aşağıda yer alan maddelerde bulunuyor. Tikka Masala yemeği bu maddelere göre yapılıyor;
-
İlk önce, tavuk etlerini yıkayın ve doğrayın.
-
Bir kap içerisine, tavuk etlerini tuz, kırmızı toz biber, garam masala, toz yeşil kakule, toz kimyon, limon suyu, süzme yoğurt ve portakal rengi gıda boyası ile ekleyip karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar tavuk etlerini bu karışıma bulayın ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
-
Masala sosu için, soğanları ince ince doğrayın. Domatesleri de doğrayın.
-
Bir tavada sıvı yağ ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
-
Ardından sarımsak ezmesi, zencefil, toz kırmızı biber, toz kişniş ve kimyon tohumlarını ekleyin. Karışımı birkaç dakika daha pişirin.
-
Daha sonra domatesleri ve domates püresini ekleyin, tuz ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirin.
-
Son olarak, süzme yoğurtu ekleyin ve iyice karıştırın. Sosunuz hazır.
-
Tavuk etlerini şişlere geçirin ve közde veya fırında tavukları pişirin. Tavuklar iyice pişene kadar çevirin.
-
Pişen tavukları masala sosu ile servis yapın. Yanında pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz.
TİKKA MASALA HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?
Tikka Masala tavuğunuzu sade pilav, basmati pirinçli pilav veya Hindistan'ın bilinen ekmeği olan naan ile servis edebilirsiniz.