Matlaşan ocak gözünüz yeni alınmış gibi oluyor! 1 malzemeyle anında çözüm

Yemek pişirirken zamanla ocak gözleri matlaşıyor, kararıyor ve yağ doluyor. Temizlemek ise sanıldığı kadar zor değil! İşte matlaşan ocak gözlerinizi temizleyecek en etkili yöntem!

Mutfakta her gün yemek yaptığımız için ocak gözleri zamanla matlaşmaya başlıyor. Kötü bir görüntü oluşuyor.

Ancak bu gözlerin kararması sadece görüntü kirliliğine yol açmıyor anı zamanda da ocağın düzgün çalışmasını engelliyor.

Yemekleri ısıttığımızda bazen yemekler taşabilir ve ocak gözlerinin üzerine düştüğü için de yanarak ocak gözlerini tıkayabilir.

İşte tüm bu durumlarda ocaktaki siyah gözler, matlaşıp çok kötü görünmeye başlar. Bu sorun, herkesin yaşadığı bir sorun olurken, çözümünü bilenler ise kolay bir şekilde bu sorundan kurtuluyorlar.

HERKESİN BİLMESİ GEREKEN TEMİZLİK SIRLARI

Haberciniz'de aktarılanlara göre; Matlaşan ocak gözlerini temizlemeye yarayacak harika bir yöntem var.

NASIL YAPILACAK?

Öncelikle tüm ocak gözlerini bir kabın içine yerleştirin. Tüm ocak gözlerinin üzerine karbonat döküp üzerini geçinceye kadar beyaz sirke ilave edin. Sirkeyi döktükten sonra kaynar su ilave edip 6-7 dakika bekletin.

Süre bittikten sonra ocak gözlerini durulayıp kurulayın. Bu noktaya kadar herkes biliyor. Ancak kuruladıktan sonra her şey bitmiyor. Ocak gözlerinin üzerine kolonya döküp yakın. Bu işlemi yaparken yanıcı bir yerde yapmamaya özen gösterin. Alev sönene kadar bekleyin.

Söndükten sonra sıcaklığı hafif geçene kadar bekletin. Bulaşık süngerinize deterjan alıp gözleri sabunlayıp durulayın. Hiçbir leke kalmadığını göreceksiniz. Üstüne üstlük sadece lekeler geçmeyecek aynı zamanda matlıklar da tamamen ortadan kaybolacak. Ocak gözleriniz ilk günkü gibi olacak.

Sonraki Haber