Mayasız yağ çekmeyen puf börek! Puf börek tarifi nasıl yapılır?
Hem çay saatlerinize hem de kahvaltılara çok yakışacak efsane bir börek tarifi... Mayasız yağ çekmeyen puf börek! Puf börek tarifi nasıl yapılır?
YAĞ ÇEKMEYEN PUF BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı soğuk süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
İç harcı için:
300 gram beyaz peynir
5-6 dal maydanoz(ince kıyılmış)
Kızartmak için:
3/4 su bardağı sıvı yağ
Bu tarif 10 kişiliktir.
PUF BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
İlk olarak iç harcı hazırlayın. Peyniri bir kasede çatalla ezin ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamur için derin bir kap içerisine süt ve tuzu alıp karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru hiç bekletmeden iki eşit parçaya bölün her iki parçayı da çok ince olmayacak şekilde yuvarlak açın. Peynirli harcı aralıklı olarak hamura koyun.
Açtığınız diğer hamuru da üzerine örtün.
Bardak yardımıyla peynirli harç ortada kalacak şekilde yuvarlaklar kesin.
Yağı tavaya alın ve kızdırın. Hazırladığınız puf börekleri kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.
Kaynak: yemek.com