Mayıs ayların gülüdür

Bu yıl mayıs ayını üç bayramla açtık. 1 Mayıs İşçi Bayramı, 2 Mayıs Şeker Bayramı ve Trabzonspor’un şampiyonluk bayramı…

Anadolu’da bir deyiş vardır, “kadınların bayramı kırk gün sürer”. Bindallı sayfası olarak biz de bu deyişe uygun davranıyor, geçmiş bayramları kutluyor, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyoruz.

Şair Sennur Sezer’in “Bir sözle kuruldu dünya / Hep o sözü aradım ve buldum / Emek…” dizeleriyle başlayan şiirini hatırlıyoruz. Sınıfsız sömürüsüz bir dünya özlemiyle kutluyoruz bayramları. Kadınlı erkekli, ellerimizde şanlı Türk bayrağımız, bilincimizde tam bağımsız, üreten, üreterek büyüyen Türkiye’ye inşa etmenin inancını perçinliyoruz. Mücadele kararlılığı ile yarınlara yürüyoruz. Emek ve kadın sözcükleri birbirini tamamlıyor; fabrikada, tarlada, spor, sanat, bilim, hayatın her alanında emeğimizle var oluyoruz.

Şeker bayramımız… Çocukluğumuzdaki heyecanlar kalmasa da kırmızı pabuçlar için ayaklarımız artık büyükse de çocuksu bir heyecanla karşıladık, evler köşe bucak temizlendi, ailecek oturulacak sofralar için hazırlıklar yapıldı, konuklar için ikramlıklar sevgiyle hazırlandı. Salgın karantinasının gevşeyen tedbirleriyle daha huzurlu, tatlı heyecanlarla yaşadık ve yaşattık geleneklerimizi, değerlerimizi. İnanan inanmayan ayrımı gözetmeksizin kurduk gönül bağlarımızı, gülücükler saçtık, nice bayramlara birlikte kavuşmayı diledik.

Mayıs ayların gülüdür diye söze girdik, bayramlar bitmedi, mevsim bahara kesti. Papatyalar, erguvanlar, buğday bereketi sarsın yurdumuzu. Önümüzde Hıdırellez var, sonra anneler günü… Ve tabii 19 Mayıs, bize bayramlar yaşatan milli günümüz; dünümüz, evvelsi günümüz, onurlu yarınlara bakma ülkümüz… Bindallı Yazı Kurulu olarak geçmiş ve gelecek bütün bayramlarımızı kutluyoruz.

Sonraki Haber