ABD'de McDonald's hamburgerlerinde bakteri krizi: Salgının nedeni belli oldu!
ABD sağlık yetkilileri, McDonald's restoranlarında kullanılan doğranmış taze soğanların, 90 kişinin hastalanmasına neden olan E. coli salgınının kaynağı olduğunu açıkladı.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ülkedeki 13 eyalette McDonald's'ın "Quarter Pounder" adlı hamburgerinde bulunan koli basili bakterisine ilişkin güncel verileri açıkladı.
Bu bakteri nedeniyle hastalanan kişi sayısının 90'a çıktığı belirtilen açıklamada, 27 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.
ABD Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA) yapılan açıklamada da McDonald’s’ın Quarter Pounder hamburgerlerinde kullanılan dilimlenmiş soğanların bu bakteriye neden olabileceği belirtildi.
MENÜDEN ÇIKARILDI
Açıklamada, etkilenen eyaletlerdeki restoranlarda bu malzemenin kullanımının durdurulduğu aktarıldı.
CDC, 23 Ekim'de, koli basili nedeniyle hastalanan 49 kişiden birinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. McDonald's, bazı eyaletlerde bu hamburgerlerin satışını ve şüpheli malzemelerin kullanımını durdurduğu belirtmişti.