MEB’deki plansızlık öğretmeni yoracak

MEB öğretmenler için Maarif Modeli eğitimlerine başlıyor. Ancak eğitimlere dair planlamalar öğretmenleri yoracak gibi duruyor.

Okullarda ‘uyum haftası’ başlarken okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıflar ile ortaöğretim 9. sınıflarda müfredatı değişen branşlardaki öğretmenlere, MEB'den Maarif Modeli eğitimini almış eğiticilerce 3 gün eğitim verilecek. Söz konusu eğitimi almayanlar o sınıflarda derse giremeyecek.

Ancak Salı, Çarşamba ve Perşembe günü yapılacak eğitimler için öğretmenler farklı ilçelere gitmek zorunda kalacak. Öğretmenlere karşı özensizliğin örneğini oluşturan bu uygulama, onları moral bakımından da olumsuz etkiledi.

Ülkenin çeşitli yerlerinden aldığımız bilgiye göre plansızlık her yerde görülüyor.

Eğitimleri, Milli Eğitim il müdürlükleri planlıyor. 50 kişilik gruplar oluşturuyorlar. Öğretmenler, sorunun yeterli eğitici olmamasından kaynaklandığını düşünüyor. “Geçen eğitim öğretim döneminin sonunda yapılan kurslara katılan ‘eğitici eğitmen’ sayısı, demek ki yetersizdi. Yine de kurslar, birbirine çok yakın ilçeler birleştirilerek bu iş planlanabilirdi.” diyorlar.

Eğitimlerin ‘uyum haftası’na bırakılması bir başka sorun. Haftanın üç günü eğitime katılmak zorunda olan öğretmenlerin sınıflarıyla, başka öğretmenler ilgilenecek.

Sonraki Haber