Meclis olağanüstü toplantıya çağrıldı! Gündem: Can Atalay...

CHP, DEM, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Türkiye İşçi Partisi ve EMEP'in imzasıyla TBMM Başkanlığı'na olağanüstü toplanma için çağrı metni teslim edildi.

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Mİlletvekili seçilen ancak vekilliği düşürülen Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) "milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna" ilişkin kararı sonrası Meclis olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Meclis'in verilen çağrı metninde, 16 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantı yapılması talep edildi.

Talebin Meclis Başkanlığı'na teslim edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan muhalefet partilerin temsilcileri konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "22 Şubat'ta verilen kararın yayınlanamsı için neden 5 buçuk ay beklenildi. Bu bile Türkiye'de adeta planlanmış hukuk kumpası ile karşı karşıya bulunduğunun açık göstergesi" dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, şu açıklamayı yaptı:

"Burada bir tartışmaya girmek istemedik. Can Atalay’ın önerisi ve yaklaşımıyla biliyorsunuz 15 Ağustos’ta Filistin özel oturum için toplanacak Meclis. Mahmut Abbas buraya geldiğinde Filistin’de yaşanan soykırımın, katliamın önünü kapatacak bunu gölgeleyecek herhangi bir tartışma açılmaması için, sadece Filistin konusunun dünya ve Türkiye gündemine taşınması için 16 Ağustos’a karar kıldık."

Sonraki Haber