Meğer annelerin sütlaç sırrı o malzemeymiş! Anne elinden çıkmış gibi anne sütlacı tarifi

Anne sütlacı, tadını hep aradığımız ancak kıvamını ve lezzetini bir türlü tutturamadığımız tariflerin başında gelir. Anne sütlacı püf noktalarına dikkat edilmediğinde tadını ve kıvamını tutturamamanıza neden olan hatalar ortaya çıkar. İşte annenizin elinden yapılmış gibi anne sütlacı tarifi...

Anne sütlacı, annelerimizin elinden pişen, çocukluk anılarımızın her birinde kokusuyla yer edinen nefis geleneksel tatlılarımızdan biridir. Anne sütlacı, bazı püf noktalar barındırır. Anne sütlacı yaparken dikkat edilmeyen püf noktalar, sütlacın tadını ve kıvamını bozacak hatalara sebep olabilir. Anne sütlacında yapılan en önemli hata, sütlacın içine vanilin eklememektir. Anne sütlacına eklenen bir yemek kaşığı vanilin, sütlacın daha lezzetli ve aromatik olmasını sağlar. İşte püf noktalarıyla beraber anne sütlacı tarifi...

ANNE SÜTLACI TARİFİ

Malzemeler

Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı vanilin
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su

Hazırlanışı

1. Pirinçleri bir kez sudan geçirerek yıkayın ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Ara ara karıştırın.

2. Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin. Süt kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın. 10 dakika daha pişirin.

3. Şekeri ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilin şekerle birleşerek sütlacınıza tatlı bir aroma katarken, kıvamını da en lezzetli şekilde tutturmanızı sağlayacaktır. 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.

4. Nişasta ve bir çay bardağı suyu karıştırarak sütlacınıza ekleyin. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Anne sütlacınız hazır.

Afiyet olsun!

Sonraki Haber