Meğer bir kere bile doğru pişirmemişiz! Tarhana çorbası böyle pişirildiğinde dibine tutmuyor, topaklanmıyor

Tarhana çorbası geleneksel lezzetlerimizden biridir. Tarhana çorbası, püf noktalarına dikkat edilerek pişirilmediğinde lezzetini kaybedebilir, topaklanabilir hatta dibine tutabilir. Peki tarhana çorbasının püf noktaları nelerdir?

Tarhana çorbası, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Yazdan hazırlanan tarhanalar, kışın çorba olarak tüketilen oldukça sağlıklı bir besindir. Anadolu usulü tarhana çorbasının, bazı püf noktaları vardır. Püf noktasına dikkat edilmeyen tarhana çorbası dibine tutabilir ve topaklanabilir. Peki tarhana çorbasının püf noktaları nelerdir? İşte püf noktalarıyla birlikte tarhana çorbası tarifi...

PÜF NOKTALARIYLA TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane

Hazırlanışı

1. 3 yemek kaşığı toz tarhana, bir bardak su eklenerek bir saat boyunca ıslatılır. Islak tarhana, çorbanın topaklanmasının önüne geçer.

2. Tencereye yağ, salça, nane ve sarımsak alınarak iyice karıştırılır. Bu adımda isteğe bağlı olarak yarım bardak domates rendesi de eklenebilir.

3. Bir saat boyunca ıslatılan tarhana, tencereye eklenir. Bütün malzemelerin iyice karışması için beş dakika boyunca kavurulur.

4. 4 bardak ılık su, tarhana karışımının üzerine eklenir. Topaklanmaması ve dibine tutmaması için altı kısık şekilde beş dakika daha karıştırılır. Kaynayan tarhana çorbasının altı kapatılır ve servis edilmeden önce 10 dakika dinlendirilir.

PÜF NOKTALARI

Tarhanaları kavurma aşamasından sonra, 4 bardak ılık suyu tencereye kontrollü olarak dökün. Böylece topaklanma ihtimalinin önüne geçeceksiniz.

Tarhana kavurulurken soğuk ya da sıcak su kullanılmamalıdır. Sıcak su, tarhananın dibine tutmasına neden olur. Soğuk su ise topaklanmasına neden olur.

İsteğe bağlı olarak süzdürerek de servis edebilirsiniz.

Sonraki Haber