Meğer bu alışkanlıklar kilo vermeyi engelliyormuş! Bunları yapıyorsanız kilo vermeniz imkânsız…

 Herkes istediği ideal kiloya kavuşmak için diyet ve spor yaparken beslenme programlarına da dikkat eder. Ancak masum görünen kimi alışkanlıklar var ki siz kilo vermek isteseniz de buna engel olur. İşte kaş yapayım derken göz çıkartan ve kilo vermeyi engelleyen o alışkanlıklar...

Kilo verirken yapmanız gerekenler kadar yapmamanız gereken şeyler de önemli. Çoğu zaman dikkat edilmeyen bazı alışkanlıklar kilo vermeyi zorlaştırdığı gibi kişinin kilo verme motivasyonunu da düşürür. Gelin, kilo vermeyi sizin için zor bir durum hâline dönüştürebilecek alışkanlıkları yakından tanıyalım.

Hızlı yemek yemeyin

Kilo verme sürecinde belki de en sık yapılan hatalardan birisi hızlı yemek yemek. İşte, okulda ya da evde kısa süre içerisinde hızlı yenilen yemekler size kilo aldırır. İnsan vücudunun doygunluk hissine ulaşması için minimum 20 dakika yemek yemesi gerekir. Hızlı yemek yiyerek bu 20 dakika içerisinde daha çok yiyeceğiniz gibi reflü ve tip 2 diyabet gibi hastalıkları da tetikleyebilirsiniz.

Karbonhidrat tüketmeyi bırakmayın

Karbonhidrat, kilo alımının temel sebeplerinden birisi olarak görüldüğü için diyet ve beslenme listelerinden çıkarılmak istenir. Karbonhidratı genel diyetten çıkarmak almanız gereken günlük enerji miktarını düşürür çünkü vücuda enerji karbonhidratlı gıdalardan alınır. Ayrıca size kilo aldıracak tatlı ve şekerli gıdalar yeme isteğini sağlıklı karbonhidratlar tüketerek engellemiş de olursunuz.

Sağlıklı atıştırmalıkları fazla tüketmeyin

Kilo verirken pek çok kişi sağlıklı atıştırmalıklar tüketmek ister. Kuru yemişler, sağlıklı yağlar barındıran meyveler ve diyet bisküviler... Tüm bu sağlıklı atıştırmalıkları gereğinden fazla tüketmek size kilo aldırabilir. Badem ya da avokado sağlıklı yağlara sahip olsa da barındırdığı yüksek kalori sebebiyle aşırıya kaçılması durumunda kilo aldırabilir. Burada üzerinde "light" ibaresi yazan atıştırmalıklara da dikkat etmekte yarar var. Light olan ürünlerinde belli bir kalorisinin olduğu unutulmamalı.

Uykunuzu düzene sokun

Uyku, genel ruh ve beden sağlığı için önemli olduğu kadar kilo verme süreçlerinde de önemli bir rol oynar. Kişi az uyuduğunda vücudu daha çok enerjiye ihtiyaç duyar ve insan beyni doğrudan vücuda enerji veren karbonhidratlı ürünlere yönelir. Az uyuduğunuzda girelin hormonu fazla salgılanıp leptin hormonunun az salgılanması çoğu zaman kilo alımıyla sonuçlanır.

Uzun süre aç kalmayın

Kimi insanlar kilo verme sürecinde uzun süre aç durarak zayıflayacağını düşünür. Metabolizmayı uzun süre aç bırakmak enerjiyi düşüreceği gibi vücutta yağ depolanmasına da yol açarak kilo vermeyi zorlaştırır. Uzun süre aç kalıp bir anda tıka basa yemek yediğinizde almanız gerekenden çok daha fazla kalori de alabilirsiniz.

Sonraki Haber