Meğer doğal gaz faturası bu yüzden yüksek geliyormuş! Bunu yapanların faturası anında düşüyor...

Bu yöntemler doğal gaz faturanızı hemen düşürüyor! Üstelik evler sıcacık kalıyor. Peki, soğuk kış aylarında doğal gaz faturasını düşürmenin yolları neler? İşte ayrıntılar...

Kış aylarında yurttaşların en büyük sıkıntılarından biri doğal olarak ısınmak oluyor. Bu noktada doğal gaz ve elektrik faturaları kış ayları boyunca yurttaşların belini büküyor. Peki, evlerimizi sıcak tutmak ve doğal gaz faturasını düşürmek mümkün mü? Eğer aşağıdaki yöntemleri uygularsanız doğal gaz faturanızın daha düşük geldiğini göreceksiniz. İşte ayrıntılar...

DOĞAL GAZ FATURASINI DÜŞÜRECEK ETKİLİ YÖNTEMLER

Doğal gaz faturasını düşürmenin yolları; evlerimizin dış yalıtımından başlıyor ve iç mekandaki düzenlemelerle devam ediyor. Öte yandan ev sakinlerinin alışkanlıkları da bu konuda son derece önemli. Dolayısıyla tüm bu adımlarda doğal gaz faturasını artıran ayrıntıları düşünmeli ve buna uygun farklı önlemler almalısınız.

 Örneğin, evinizin mantolama gibi dış cephesiyle ilgili ısı yalıtım süreci yarım kaldıysa, işe buradan başlayabilirsiniz. Eğer buna şu anlık gücünüz yetmiyorsa, evin içerisinde alabileceğiniz pek çok yöntem de mevcut. İşte doğal gaz faturanızı düşürecek en etkili yöntemler...  

Daha kalın perdeler kullanın

Son yıllarda jaluzi ve stor perde gibi tek katmanlı perde modellerinin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Görüntü açısından oldukça hoş ve estetik duran bu tamamlayıcı eşyalar için, özellikle soğuk hava söz konusu olduğunda "işlevsel" demek zor. Aralıklı, geçirgen ve ince yapıları nedeniyle ısı yalıtımı konusunda yetersiz kalan jaluzi ve stor perde gibi araçlar, maalesef kış ayları için kullanışlı sayılmıyor. Bu tarz perdelerin yerine fon perde denen daha kalın, tavandan zemine kadar ulaşan perde çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Böylece tül perde üzerine çekeceğiniz boydan boya fon perdelerle dışarıdaki soğuğun içeri girmesini, içerideki sıcağın dışarı çıkmasını önlemiş olursunuz. 

Evin tamamında halı olmasına özen gösterin

Banyo dahil tüm zeminlerde halı olması, kuşkusuz soğuğu önlemenin en klasik ve etkili yöntemlerinden birini oluşturuyor. Duvardan duvara halı bu konuda en çok avantaj sağlayan dekorasyon biçimi olsa da, temizliğinin zor oluşundan dolayı dezavantaj yaratabiliyor. Bunun yerine evin tüm zeminlerinde küçük boyutlarda da olsa çeşitli halılar kullanabilirsiniz. Böylece en azından çıplak ayakla yere bastığınızda tüm soğuğu hissetmeyi önleyebilirsiniz. Güncel dekorasyon trendlerinden biri olan rustik tarzdaki kilimlerin, soğuğu önlemek konusunda çok da etkili olmadığını ise aklınızda bulundurmalısınız. 

Radyatörlerin arasına alüminyum paneller yerleştirin

Ortamdaki ısıyı artırmanın yollarından biri olan alüminyum paneller, özellikle ısının kaynağı olan radyatörlerin arkasına yerleştirildiklerinde soğuğu keserek ısının tamamen ortama yayılmasını sağlıyor. Bu yöntem en ucuz ısıtma yöntemi dediğinizde uygulayabileceğiniz ilk adımdır. Ayrıca bu tarz alüminyum panelleri özel olarak yaptırmanız gerekmiyor. Kendiniz de karton levhaları alüminyum folyolarla sararak bu panelleri oldukça az maliyetle, kolayca ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız alüminyum panelleri, yalnızca radyatörlerin arkasına koyabileceğiniz gibi, radyatör arkalarındaki duvarlara da sabitleyebilirsiniz. 

Kış mevsimi boyunca yalnızca açık alanlarda değil, evinizde de sıkı giyinmelisiniz. Ayrıca öksürme, hapşırma gibi yollarla kolayca kıyafetlerinize ve size geçebilen bakteri ve mikroplardan korunmak için giysilerinizin temizliğine de dikkat etmelisiniz. 

Kapı ve pencere aralarındaki boşlukları kapatın 

Geleneksel ev ısıtma yöntemleri arasında bulunan kapı ve pencere bantları, işinizi epey kolaylaştırıyor. Günümüzde sünger ve kauçuk olmak üzere 2 farklı türde üretilen kapı ve pencere bantları, yalnızca ısı yalıtımı değil, aynı zamanda ses yalıtımı konusunda da yardımcı oluyor. Uygulanması epey kolay olay bu bantlarla dışarıdan gelecek olan soğuğu büyük ölçüde engelleyebilirsiniz. 

Baloncuklu naylonları kullanarak ucuz ısı yalıtımı yapın

En az alüminyum paneller kadar yararlı ve kullanışlı olan baloncuklu naylonları, kış aylarında camları kaplamak için kullanabilirsiniz. Böylece soğuğu en yoğun şekilde geçiren noktalardan biri olan camları kontrol altında tutmanız mümkün olur. Camlara uygun şekilde keseceğiniz baloncuklu naylonlara, sprey şeklinde su sıkarak camlara yerleştirebilirsiniz. Hem sabitlemesi hem çıkarması oldukça kolay olan bu aparatlar, soğuk kış aylarında en büyük kurtarıcılarınızdan birine dönüşebilir. Özellikle Fransız balkonlu evler, soğuğun iyice bastırdığı dönemlerde bu tarz müdahalelere gerek duyabiliyor. 

Sonraki Haber