Meğer hep yanlış yapıyormuşuz! Pilav yaparken pirinç ıslatılmalı mı?

Türk mutfağının vazgeçilmezi, kuru fasulyenin en iyi dostu, ev yemeklerinin yanında olmazsa olmazı pirinç pilavını yıkayanlar dikkat! Pirinci yıkamadan da mükemmel bir pilav yapabilirsiniz. İşte pirinç pilavının o püf noktası…

Her ne kadar basit görünse de tam kıvamında bir pirinç pilavı yapmak oldukça meşakkatli bir iş. Nitekim kullanılan pirincin kalitesinden yağın kıvamına bir çok unsur pirinç pilavının tadını direkt olarak etkiliyor. Bu nedenle en iyi tarifi elde edebilmek için birçok kez deneme yanılma yöntemiyle pirinç pilavı yapılıyor. Pişirmeden önce pirincin mutlaka yıkanması gerektiğini düşünenler ile yıkamadan da pirinç pilavı yapılabileceğini savunanlar arasında adeta bir yarış veriliyor. Peki pilav yapmadan önce pirinç yıkanmalı mı, yıkanmamalı mı? Bu sorunun cevabı için haberimizi okumaya devam edin…

PİLAV YAPARKEN PİRİNÇ ISLATILMALI MI?

Birçoğumuz annelerimizden görerek öğrendiğimiz pirinç pilavını yaparken pirinçleri yıkamak isteriz. Pirincin içerisindeki toz, taş ve diğer yabancı maddelerden kurtulmak için bu yöntem oldukça faydalı. Öte yandan pirinç soğuk suda yıkandığı takdirde içerisinde bulunan nişasta dışarı çıkıyor ve pişerken tanelerin birbirine yapışma ihtimali azalıyor. İster pirinci soğuk suda bekleterek isterseniz de birkaç kez yıkayarak bunu sağlayabilirsiniz. Peki ama pirinci yıkayacak ya da bekletecek kadar vaktiniz yoksa? İkinci seçenek olarak pirinçleri sıcak suda yıkayabilirsiniz. Böylece pirinçlerin daha kısa sürede pişmesini sağlayabilirsiniz. Eğer pirinçleri sıcak suyla yıkarsanız pişirirken normalden daha az su koymanızı tavsiye ederiz. Sıcak suda yıkanmış pirinçlere klasik pirinç-su oranına göre su ilave ederseniz pilavınız lapa olabilir.

Pirinçleri sıcak suda yıkayacak vaktiniz de yoksa endişelenmeyin. Bu durumda pirincin temizliğine dair bir endişeniz yoksa hiç yıkamadan da şahane bir pilav elde edebilirsiniz. Bunun için tencereye aldığınız pirinçleri kısık ateşte iyice kavurmanız gerekiyor. Burada önemli olan pirinçleri saydamlaşana kadar kavurup nişastasının çıkmasını sağlamak. Ardından sabit oranda su ilave ederek pirinç pilavınızı afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Sonraki Haber