Meğer o malzeme olmazsa olmazıymış! Mercimek köfteniz cıvık olduysa...

Mercimek köftesi çok sevilen aperatif bir lezzettir. Mercimek köftesi önemli püf noktaları barındırıyor. Meğer o malzeme olmazsa mercimek köftesi cıvık kalıyormuş. İşte tam kıvamında mercimek köftesinin püf noktaları...

Mercimek köftesi sofralarımızı şenlendiren ve çok sevilen aperatif lezzetlerden biridir. Mercimek köftesi, önemli püf noktaları barındıran bir lezzettir. Meğer o malzeme olmazsa mercimek köfte cıvık olabiliyormuş. Cıvık kalan mercimekli köftenin o malzeme kıvamını topluyor. İşte tam kıvamında mercimek köftesi tarifi...

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 kaşık nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Tuz, kuru nane, kimyon, pulbiber

Hazırlanışı

1. Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp süzün. Mercimeği tencereye ekleyin ve 3 bardak su ekleyin. İyice yumuşayana kadar kaynatın. Suyunu hafifçe çektiğinde ocaktan alın.
2. İnce bulguru üzerine ekleyip karıştırın ve tencerenin ağzını kapatarak şişmeye bırakın.
3. Mercimek ve bulgur şişerken kuru soğanı ve ezilmiş iki adet sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Birkaç dakika sonra ocağı kapatın.
4. Maydonozu ince ince doğrayın ve limonu üzerine sıkın.
5. Kapalı tencerede beklettiğiniz şişmiş bulguru ayrı bir kaba alın. Limon suyu, maydanoz, salçalı sos ve baharatları ekleyip yoğurun.
6. Mercimek köftenize şekil vererek tepsiye dizin.

Püf noktası: Mercimek köfteniz cıvık kaldıysa, üzerine yarım bardak daha ince bulgur ekleyerek fazladan suyu çekmesini sağlayabilirsiniz.

Sonraki Haber