Meğer soğanları yıllardır yanlış saklıyormuşuz! Böyle yaparsanız asla bozulmayacak

Soğanlarınızın yumuşamadan ve lapa gibi olmadan önce çok uzun süre dayanmadığını fark ederseniz, onları yanlış saklıyor olabilirsiniz ayrıca onları asla yanında tutmamanız gereken bir sebze var. Meğer soğanları yıllardır yanlış saklıyormuşuz! Böyle yaparsanız asla bozulmayacak

Meğer soğanları yıllardır yanlış saklıyormuşuz! Böyle yaparsanız asla bozulmayacak

Hepimiz daha fazla taze ürün tüketmemiz ve yemeklerimizi evde pişirmemiz gerektiğini biliyoruz, ancak buzdolabınızı ve dolaplarınızı açtığınızda sadece birkaç gün önce aldığınız yiyeceklerin çoktan bozulmaya başladığını görmek zor olabilir. Bu durum taze meyve ve sebzeler için büyük bir sorundur, ancak ürünlerinizi doğru bir şekilde saklayarak daha uzun süre dayanmalarını sağlamak için atabileceğiniz adımlar vardır.

MEĞER SOĞANLARI YILLARDIR YANLIŞ SAKLIYORMUŞUZ!

Çoğumuzun doğru şekilde saklamadığı bir ürün de soğanlarımızdır. Gıda uzmanları, soğanların daha uzun süre taze kalmalarına yardımcı olmak için serin, karanlık ve kuru bir yere ihtiyaç duyduklarını ve hatta daha hızlı bozulmaya teşvik edilebilecekleri için asla birlikte saklanmamaları gereken bazı sebzeler olduğunu iddia ediyor.

Bon Appetit'e göre, nem ve ışık soğanların dayanamayacağı şeylerdir, çünkü "küflenmeye ve filizlenmeye yol açarlar", bu nedenle "kuru, iyi havalandırılan bir sepet, çöp kovası veya büyük bir kapta" saklanmalıdırlar. Onları güneş ışığından uzak tutmalısınız, ancak dondurucu ortamlarda da tutulmamalıdırlar, bu nedenle onları karanlık bir dolaba yerleştirmek en iyi seçenektir.

PATATESLERLE YAN YANA KOYMAYIN

Ve tuhaf bir şekilde, soğanlarınızı asla patateslerinizle birlikte saklamamalısınız. Tarif geliştiricisi Sarah Jampel açıkladı:

Ben soğanlarımı tüm pişirme kaplarımla birlikte dolapta saklıyorum ama gelecekte kasalar dolusu soğan alıp garajda ya da kilerde saklamak istiyorum. Ayrıca, yakınlarda tutulduklarında çürümeye eğilimli olan patateslerden ayrı olduklarından da emin olmak istersiniz.

Satın aldığınız soğanlar plastik bir poşet içinde geliyorsa, süpermarketten eve döner dönmez bu poşeti atmalısınız, çünkü plastik hava sirkülasyonu eksikliği ve nem artışı nedeniyle "hızla bozulmaya neden olabilir". Stop Food Waste şunları söyledi: "Hızlı bir şekilde bozulmaya neden olacağından bu ürünleri asla kapalı plastik içinde saklamayın."

BU YÖNTEMLE 1 YILA KADAR DAYANABİLİR

Özel bir soğan sepetine para harcamanıza gerek yok; soğanları bir kese kâğıdında ya da file torbada saklayabilirsiniz; bunların her ikisi de daha iyi hava akışı sağlayacak ve nem seviyesini düşük tutmaya yardımcı olacaktır. Hatta soğanları bir bacağın içine koyup her birinin arasına bir düğüm atarak eski bir tayt bile kullanabilirsiniz.

Soğanlar doğru sıcaklıkta ve doğru koşullarda saklandığında uzun süre dayanabilir. Aslında, The Chef's Garden yemek kitabına göre, -1 derece C (30F) ile 10 derece C (50F) arasında saklanan soğanlar "bir yıla kadar saklanabilir". Daha yüksek sıcaklıklarda ise en azından birkaç hafta dayanırlar.

Sonraki Haber