Meğer yıllarca yanlış pişirmişiz! Salyalanmayan bamya yemeği pişirmek bu kadar kolaymış
Bamya yemeği, geleneksel yemeklerimizden biridir. Bamya yemeğinin kendine has püf noktaları vardır. Bu zamana kadar yanlış pişirmişiz dedirtecek o püf noktasını ve lezzetli bamya yemeği tarifini sizin için derledik.
Bamya yemeği, püf noktalarına dikkat edilmediğinde pişirildiğinde salya denilen su akıtan lezzetli bir yemektir. Salyalanmayan bamya yemeği pişirmek aslında oldukça kolay. Bamya yemeği pişerken içine atılan 2 adet küp şeker, bamyanın salyalanması sorununu çözüyor. İşte salyalanmayan bamya yemeği tarifi...
SALYALANMAYAN BAMYA TARİFİ YEMEĞİ
Malzemeler
Yarım kilo taze bamya
2 domates
1 soğan
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım limon
Baharat (Karabiber, pul biber)
Tuz
5 su bardağı sıcak su
2 küp şeker
Hazırlanışı
1. Soğanı yemeklik doğrayarak kavurun.
2. Pembeleşince domatesi ve salçayı ekleyin.
3. 3 dakika karıştırdıktan sonra yıkanmış bamyaları tencereye ekleyin.
4. Bamyaların üzerine 2 küp şekeri atın ve 2 dakika daha kavurun.
5. Bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin.
6. Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın.
Afiyet olsun!