Mehmet Haluk Mıhalioğlu’nu kaybettik! PKK'nın öldüremediği yiğit

Vatan Partisi’nin kıdemli yöneticilerinden, Diyarbakır'da 50 yıldır dalgalanan ‘bayrak insan’ Mehmet Haluk Mıhalioğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Bayrağını devralıyoruz.

Mehmet Haluk Mihalioğlu’nu kaybettik! PKK'nın öldürmediği yiğit

Vatan Partisi’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki önderlerinden 68 yaşındaki Mehmet Haluk Mıhalioğlu’nu kaybettik. Mıhalioğlu geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Mıhalioğlu, Partili arkadaşlarının, ailesinin ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreninin ardından Diyarbakır Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi.

18 yaşından beri mücadelenin içerisindeydi. Teröristlerin baskılarına rağmen sokaklarda Aydınlık Gazetesi'ni dağıttı, eylemleri örgütledi. Türk-Kürt kardeşliği için çalıştı.

PKK’yla mücadelede ve en zor zamanlarda hep bayrağı taşıyan Mıhalioğlu tek başına da kalsa hep bölücülüğe meydan okudu. PKK’nın hedefiydi. Mıhalioğlu’na dokuz kurşun sıktılar, öldüremediler. O mermilerden biri bacağında kaldı…

Mehmet Haluk Mihalioğlu (sağdan ikinci)

PKK kurşunlarından biri vücudunda kaldı. İyileştikten sonra mücadelesine kaldığı yerden devam etti. Diyarbakır’da mütevazı bir yaşam sürdü.

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan.

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, Mıhalioğlu'nu anlattı: "Bütün yaşamı boyunca sevgisiyle, devrimciliğiyle hepimize örnek oldu. Memleketleri memleket yapan Haluk Mıhalioğlu gibi evlatlara sahip olmalarıdır. Malda mülkte hiç gözü olmadı. Kardeşlik içinde bir Türkiye için yaşadı. Onun bedenine kavuşan bu toprak kardeşliklere daha bir gebe..."

FERDİ TANHAN ANLATIYOR

'DİYARBAKIR'DA SOLUN İLK KIVILCIMINI TAŞIYANLARDAN'

Namık Erbis de 50 yıllık arkadaşının ardından şunları söyledi:

“Nişanını yaptık, düğününü yaptık. Bugün son yolculuğuna da uğurladık. 52 yıllık arkadaşım, yoldaşım. Nur içinde yatsın. Muhteşem bir insan sevgisi vardı. Diyarbakır’da sol düşüncenin ilk kıvılcımlarını taşıdı. Hayatının sonuna kadar haksızlığa, hukuksuzluğa, yolsuzluğa karşı devrimci mücadelenin içindeydi. Anısını yaşatmak için mücadelemize devam edeceğiz.”

Namık Erbis

PERİNÇEK YAYINDA AKTARMIŞTI

Geçen yıl Vatan Partisi Kurultayı’nda TV100’e röportaj veren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, o sıra yanından geçen Mıhalioğlu’nu da yayına katmış, hakkında az kişinin bildiği bir anısını anlatmıştı:

“Haluk, PKK ile savaşta dokuz kurşun yedi ve Haluk’u morga öldü diye attılar. Daha sonra morgun bekçisi bakıyor ki Haluk kıpırdıyor. Sonra doktorlara diyor ki, 'öldü diye morga attığınız adam kıpırdıyor'. Geliyorlar bakıyorlar ki daha ölmemiş. Oradan dirildi, çıktı. 9 PKK kurşunu 8’ini aldılar, kurşunlardan bir tanesi duruyor."

Mehmet Haluk Mıhalioğlu’nun bayrağını devralıyoruz.

Başımız sağolsun…

Sonraki Haber