Melania Trump kocasını desteklemiyor! 'Kürtaj kadının seçimidir'

Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın yakında yayınlanacak anı kitabının The Guardian tarafından edinilen alıntılarına göre, Melania Trump eşini kürtaj yasası konusunda desteklemiyor. Melania Trump, kadınların hükümetin müdahalesi olmadan kürtaj hakkını elde etmeleri gerektiğini belirtiyor.

The Guardian tarafından edinilen kitap alıntılarına göre, ABD başkanlığına yeniden aday olan Donald Trump'ın eşi Melania Trump, eşinin aksine yakında yayınlanacak olan anı kitabında “hükümetin herhangi bir müdahalesi ya da baskısı olmaksızın” kürtaj haklarını desteklediğini ifade etti.

MELANIA TRUMP KOCASINI DESTEKLEMİYOR

'KÜRTAJ KADININ SEÇİMİDİR'

ABD başkanlık seçimlerinde kilit bir konu haline gelen kürtaj, Donald Trump ve eşi Melania Trump arasında fikir ayrılığı oluşmasına neden oldu. The Guardian gazetesinin Çarşamba günkü haberine göre, Melania Trump yakında yayınlanacak olan anı kitabında bir kadının kürtaj yaptırma hakkı olduğunu yazarken, eşi Donald Trump ABD eyaletlerinin bu işlemi kısıtlayabilmesini destekliyor. ABD başkanlık seçimlerinden yaklaşık bir ay önce, 8 Ekim'de yayınlanması planlanan anı kitabında Melania Trump, eşinin aksine kadınların kürtaj yaptırabilme hakkını savunuyor.

Ülkenin dikkatini çeken kitapta Melania Trump, kürtaj hakkında "Kadının kendi bedeniyle ne yapacağına karar verme yetkisi neden kadının kendisinden başkasına ait olsun? Bir kadının kendi yaşamı üzerindeki temel bireysel özgürlük hakkı, ona dilediği takdirde hamileliğini sonlandırma yetkisi verir," diyor.

Melania, "Kadınların çocuk sahibi olma tercihlerine karar verirken, hükümetin herhangi bir müdahalesi ya da baskısı olmaksızın, kendi inançları temelinde özerkliğe sahip olmalarının güvence altına alınması zorunludur," ifadelerini kullanıyor.

The Guardian'ın haberine göre Melania Trump, eşi Donald Trump ile aynı fikirde olmadığı konuları kamuoyu önünde tartışmaktansa özel olarak ele almanın daha doğru olduğunun altını çiziyor. 8 Ekim'de çıkması planlanan anı kitabının eski 'first lady'nin yaşamının erken dönemlerini ve eski Başkan, kocası ve şu anki Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile olan ilişkisini ayrıntılarıyla anlattığı bildiriliyor.

Melania Trump, eşinin 2024 başkanlık kampanyası boyunca gözlerden uzak bir profil çizdi ve eski başkanın üçüncü Beyaz Saray adaylığını başlatmasından bu yana sadece birkaç kez kamuoyunun karşısına çıktı.

Sonraki Haber