Memur ve emekli zammı bugün yasalaşacak

TBMM Genel Kurulu'nda bugün, memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Perşembe günü ise PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin iki ayrı fezleke görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu'nda “Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek. Düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek. Yine gelir ve aylık ödemesi yapılanlara bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 liraya çıkartılacak.

YETER SAYI YOKTU GÖRÜŞÜLEMEDİ

Geçen hafta görüşülmeye başlanan düzenleme, Perşembe günü Genel Kurul'da milletvekili yeter sayısı sağlanamadığı için yasalaşamamıştı. Bu nedenle 15'inde yatan maaşlara yüzde 2 buçukluk zam yansıtılamadı. Ak Partili yetkililer fark ödemesi için yeniden bir düzenleme yapılabileceğini belirtiyorlar.

Öte yandan bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek yasa teklifleri arasında, öğretmenliği kariyer haline getiren 12 maddelik Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi de var.

KARMA KOMİSYON PERŞEMBE TOPLANIYOR

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon da Perşembe günü toplanacak. Komisyon, Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, terör örgütü üyeliğiyle ilgili iki fezlekeyi görüşecek.

Sonraki Haber