Mengen pilavı nasıl yapılır? İşte mantarlı cevizli mengen pilavı tarifi…
Bu pilav hem mantar hem de ceviz ile yapılıyor. Peki, tadı damakta kalan mengen pilavı nasıl yapılır? İşte mengen pilavının malzemeleri ve mengen pilavı tarifi…
Mengen pilavı adını Bolu’nun Mengen ilçesinden alır. Bolu’ya özgü yöresel bir lezzet olan mengen pilavı sofranın baş tacı olabilecek kadar güzel bir lezzete sahiptir.
MENGEN PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
250 gram kuşbaşı et(dana ya da kuzu)
2 su bardağı baldo pirinç(yıkanmış, süzülmüş)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1/2 adet havuç(minik doğranmış)
1 tutam dereotu(ince kıyılmış)
5-6 adet mantar(orta irilikte doğranmış)
1/4 su bardağı ceviz(ince kıyılmış)
1 adet sarımsak(ezilmiş)
3 su bardağı su (arzuya göre et suyu)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
MENGEN PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Tencereye yağı ekleyin ve eritin. Üzerine önce havuçları ekleyin; biraz kavurduktan sonra soğanları,sarımsakları ve mantarları dahil edin.
Hepsini biraz kavurduktan sonra etleri ekleyin ve yüksek ısıda kavurmaya devam edin.
Pirinçleri ekleyin.
Pirinçler saydamlaşana kadar güzelce kavurun.
Üzerine suyunu ve baharatları ekleyin, kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çeken ve demlenen pilavınıza dereotu ve cevizleri ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com