Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı: Bipolar dış politika anlayışının son örneği

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Akşener Erdoğan’ın bipolar bir dış politika yürüttüğünü öne sürdü.

Erdoğan - Biden görüşmesini değerlendiren Akşener iktidarın oradan oraya savrulduğunu öne sürerek, "Biz bıktık, ama onlar savrulmaktan bıkmadı." ifadelerini kullandı. Akşener konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme sonrası ağız değiştirdiğini söyleyerek "Daha düne kadar, verip veriştiği NATO, bir anda değerli oluverdi. Daha Pazar akşamına kadar, bakanlarından tutun da, atanmış bürokratına kadar, bu arkadaşların tamamı, “Muhalefetin dostu Biden” diyorlardı. Hayın Biden diyorlardı, zalım Biden diyorlardı. Sonra ne oldu? Pazartesi oldu ve basın toplantısında, Sayın Erdoğan, Amerikan Başkanı için ne dedi? “Dostum Biden” dedi. Dünün “eyyyy Biden’ı”, bugünün “Dostum Biden’ı” oluverdi. İşte size, Sayın Erdoğan’ın bipolar dış politika anlayışının son örneği… İşte size, kanka diplomasisinin Türkiye’yi getirdiği son nokta… Allah sonumuzu hayretsin." şeklinde konuştu.

AKŞENER'İN MERAKI

Meral Akşener konuşmasında S-400'lere de değindi. Akşener, ABD’yi Türkiye’nin en büyük milli güvenlik sorunu olarak ilan eden medya kuruluşlarının bu görüşmeyi nasıl yorumlayacağını merak ettiğini belirterek "Mesela; S-400’lerin, bir şekilde kullanım dışı bırakılması durumunda, yıllardır, adeta Rusların amigoluğunu yapan siyasetçi ve gazetecilerin, nasıl tepki vereceğini merak ediyorum.

Mesela; Rus donanmasının, Doğu Akdeniz’e girişini savunanların, veya Çin’le Türkiye’yi, stratejik ortak haline getirmek isteyenlerin akıbetini, merak ediyorum." dedi.

Akşener devamında “15 Temmuz’un arkasında Amerika var. diyen, ve son günlerde nedense pek ortalıkta gözükmeyen, İçişleri Bakanı’nın tutumu ne olacak, merak ediyorum. Küçük ortak, siyasi kıvraklıkta, Sayın Erdoğan’a uyum sağlamış görünüyor. Kendisinin, daha önce sineye çektiklerini göz önünde bulundurunca, sözde soykırım yalanını da, sineye çekmesini yadırgamıyoruz. Ama mesela, minik ortak bu işlere ne diyecek, gerçekten merak ediyorum." diye konuştu.

Sonraki Haber