İftiranın bu kadarına pes! Resmi yazılara rağmen ‘yalanlanmadı’ dedi

Seçim yaklaştıkça seçmeni yönlendirmek için yalan ve çarpıtmaların dozu artıyor. Meral Akşener, Adalet Bakanlığının resmi yazışmaları yayınlayarak çürüttüğü 'İmralı'ya heyet gönderildi' iddiasını sürdürdü, üstelik bu sözlerinin yalanlanmadığını savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce Adalet Bakanlığının resmi yazışmalarla yalanladığı "İmralı'ya heyet gönderildiği" iddiasını tekrarlayıp söz konusu iddianın yalanlanmadığını savundu. Akşener ayrıca Güney Ordusu açıklamasını eleştiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı da hedef aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de yayınlanan programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

HDP ŞARTSIZ DESTEK SUNMUŞ

HDP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğine ilişkin bir soruya karşılık Akşener, "Masada olmayan HDP üzerinden çekiçle başımıza vuruldu. HDP kendisi 'herhangi bir şartımız, talebimiz yok' dedi. HDP'lilerin böyle bir talebi yok. Diğer taraftan Apo ile görüşmeye gidildi hem de yargıdan birisi gitti. Bu yalanlandı mı? Yalanlanmadı. HDP'liler bizden bir şey istemiyor. Bana hem PKK'lı, hem faili meçhulcü diyorlar. Bir kişide bu olmaz.” şeklinde konuştu.

ÖZDAĞ'IN SIĞINMACI PLANINA DESTEK

Suriyelilerin geri dönüşüne ilişkin kendi politikalarını anlatan Akşener, şunları söyledi: “Sığınmacı konusunda Sayın Özdağ partimizdeyken de çok hassastı. Biz o günden beri üzerinde çalışıyoruz. Milli Göç Doktrini diye bir şey hazırladık. Kaçakları her an dışarı çıkarabilirsiniz. Onunla ilgili uluslararası hukuk yok. Bir de sığınmacı meselesi var. Kimine göre 6, kimine göre 8, kimine göre 10, devlete göre de 4 milyon Suriyeli var. Bunların gitmesi için Esad dile anlaşacaksınız, AB'yi, Rusya'yı, ABD'yi işin içine koyacaksınız, 2 yıl içinde Suriyelileri geri göndereceksiniz. Sayın Özdağ bu süreyi 1 yıla almış. Benim için herhangi bir sorun yok. Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay buralarda nüfusları hızla artıyor. O yüzden derhal bu tedbir alınmalı.”

'SURİYELİ SEÇMEN' KIŞKIRTMASI

Seçimlerde kaç Suriyelinin oy kullandığının bilinmediğini iddia eden Akşener şunları söyledi:

“Biz bu seçimi kaybedelim gelecek seçimde en az 1,5-2 milyon Suriyeli seçmen olur. Geri kabul anlaşmasından derhal vazgeçmek var. Bu benim şahsi görüşüm. İptal edilmeli. Ben İçişleri Bakanlığına atandığımda müsteşar bey bana bilgi vermek istedi. Daha sonra bürokratlar 1996'da 'dünyanın her yerinden batıya göç var' dediler. Bu da bizim üzerimizden geçiyor. 'AB bizi göç hendeği yapmak istiyor sakın bunu yapmayın' dediler.”

Akşener daha önce söylediği "Seçilmemiz durumunda Güney Ordusu kuracağız" açıklamalarına da değindi.

'GÜNEY ORDUSU'NU AHMET ZEKİ ÜÇOK İLE ÇALIŞTIK'

Bu konu üzerinde Ahmet Zeki Üçok ile beraber çalıştıklarını bildiren Akşener, şöyle devam etti: “Depremde Kıbrıs'tan asker getirmek zorunda kalmışız. Şimdi biz de diyoruz ki psikologların, sosyologların ve bu tür bilim insanlarının da bulunduğu birinci sınıf eğitimli, hem göç konusunda hem sığınmacıların gönderilmesiyle ilgili konuda hem de terörle mücadele konusunda uzman ve yani bu sınır bölgesinde kalacak bir 'Güney Ordusu' kurulmalıdır dedik. Öyle biz geldiğimizde bunu yapacağız.”

Akşener bu konuda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, “Sayın Akar'ın görevde olduğu dönemde hiçbir müessese kalmadı askeriyeye dair. En son konuşacak kişi o. GATA gitti, Kuleli gitti, özel eğitimli doktorlar gitti. Bir terör örgütünün esiri oldu. FETÖ kalkışmasında esir alındı. Onun için birbirimize fazla dokunmasak iyi olur.” dedi.

'İMRALI'NIN EV HAPSİ TALEBİ’

Akşener, "İmralı'ya bir yargı mensubunun gittiğine" ilişkin iddiasının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “İmralı ile hiçbir zaman iletişim bitmedi. Bir yargı mensubunu gönderdiler. Bir şeyler talep edildi, Apo'da bir şeyler talep etmiş. İmralı'nın, karşılıklı alışverişin yazılı olması, bir süre sonra da şartlı tahliye, ev hapsi talebi olduğu şeklinde duyumum var.”

BAKANLIK YAZIŞMALARI PAYLAŞMIŞTI

Adalet Bakanlığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeme getirdiği “İmralı'ya heyet gönderildiği” iddialarına ilişkin daha önce açıklama yapmıştı. Bakanlığın açıklamasında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yaptığı resmi yazışmalara da yer verilmişti. Açıklamada, İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinin çatılarında 5-7 Şubat tarihlerinde meydana gelen fırtına nedeniyle hasar oluştuğu ve bina içlerine su aktığı belirtilmişti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli bir makine mühendisi, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli dört kişilik teknik ekip ile ekibin başkanlığını yapmak üzere Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İnşaat Emlak Büro Sorumlusu tetkik hakiminin 21 Mart’ta görevlendirildiği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Sadece İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılmakta olan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinde inceleme yapılmış olup, hükümlülerin barındırıldığı cezaevi bölümünde hiçbir inceleme ve denetim yapılmamıştır.”

Sonraki Haber