Meral Akşener'den önemli açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

İSVEÇ'İN NATO OYLAMASI

“Dün, Gazi Meclisimizde gerçekleşen, çok önemli bir oylamaya, değinmek istiyorum. Biliyorsunuz; İsveç’in, NATO’ya katılım protokolü; İYİ Partimizin, ‘hayır’ oyuna rağmen; Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla, maalesef kabul edildi. Ve böylece; milli güvenliğimiz için, talep ettiğimiz hususlar; henüz yerine getirilmemiş; muhataplarımız tarafından, kabul edilebilir adımlar, henüz atılmamış olduğu halde; ülkemizin elindeki, çok önemli bir koz; adeta bir muammayla, elimizden uçup, gitmiş oldu… Biz, İYİ Parti olarak, bu konuda, daha en başından beri; ne söylediysek, milletimize ne söz verdiysek; onun savunucusu olduk. Hem Dışişleri Komisyonu’nda; hem de, Genel Kurul’da; Türk milletinin, çıkarları için; tutarlı ve akılcı bir yöntemin, işletilmesi için uğraştık. Çünkü; NATO’nun genişleme sürecini; ülkemizin, güvenlik mimarisi bakımından, önemli bulsak da; Türkiye’nin çıkarları, onuru ve saygınlığı; bizim için, her şeyden önemliydi."

CHP'YE TEPKİ

"Ancak, öyle bir oylama yaşadık ki; adeta, bir turnusol kağıdı niteliğindeydi… Bir tarafta; madde madde şartlar açıklayıp, bol keseden atanların; içeride efelenip, dışarıda sus pus olanların; daha önce, nicesine şahit olduğumuz, tornistanlarını izledik. Diğer taraftaysa; ‘İktidar ile hizalanmayacağız’ diyenlerin; ‘AK Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız’ diyenlerin; iktidarla birlikte, aynı vahim yanlışa, şaşırtıcı bir uyum içerisinde, el kaldırışlarına şahit olduk."

TÜİK'İN ENFLASYON AÇIKLAMASI

"Ülkemizin en önemli sorunlarından biri gerçek sorunların konuşmaması" diye sözlerini sürdüren İYİ Parti lideri Akşener, "Çirkin anlayış siyaseti esir almış durumda. Bu siyaset anlayışı 21 yıldır milletimize hiçbir şey vermedi, vermiyor. Türkiye gerçekleri konuşamadıkça, yalan sarmallarında çok daha büyük sorunlara doğru sürükleniyor" dedi.

TÜİK'in raporunu işaret eden Akşener, "Neymiş vatandaş, açıklanan enflasyonun iki katını hissediyormuş. Yani TÜİK enflasyon rakamlarını açıklıyor ama biz iki katını hissediyormuşuz. İstatistik kurumu değil, meteoroloji enstitüsü. Aradaki farkın sebebi de Balkanlar'dan gelen yüksek enflasyon dalgası ve ya döviz kurlarındaki nem oranı değil; tüketim alışkanlıkları ve harcama kalıplarıymış. Yani sorun 85 milyondaymış. İşte Türkiye'nin en önemli kurumlardan birinin düşürüldüğü durum" ifadelerini kullandı.

'EMEKLİ MAAŞLARINI ASGARİ ÜCRETLE EŞİTLEYİN'

Emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, "Şayet asgari ücret, asgari ücretse emekli maaşı nasıl asgari ücretin altında olabiliyor? 3 yıldır emekli maaşlarını asgari ücretle eşitleyin çağrısı yapıyoruz. Emeklilerimiz için her geçen gün kötüleşen tabloyla karşı karşıyayız. Daha 10 yıl önce asgari ücretin yüzde 24 üzerinde maaş alan emeklilerimiz bugün neredeyse asgari ücretin yarısı kadar maaş alıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yapan İYİ Parti lideri Akşener şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan, emeklilerimiz üzerindeki ağır yükü kaldırın. En düşük maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın. Kök maaş işinden vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden prim ödeyenleri cezalandırmayın. Emeklilerimiz kendi hayatlarında değil, evlatlarının hayatlarından da sorumlu."

Sonraki Haber