Merasim Sokak şehitleri anıldı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen, devletin terör konusunda aldığı kararları desteklediklerini söyledi.

17 Şubat Merasim Sokak Şehitleri Anma Programı'nda konuşan Dürgen, "Bizler, her nerede olursa olsun, her türlü teröre karşıyız. Güvenlik güçlerimizin yurt içi ve yurt dışında sürdürdüğü terörle mücadelesinde de sonuna kadar yanındayız" dedi.

Anma programı, TEMAD, Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN), Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) ve Türk Harb-İş Sendikası tarafından ortaklaşa düzenlendi. Olay yerinde düzenlenen anmada ortak açıklamayı yapan Hamza Dürgen, şunları söyledi: "Beş yıl önce bugün, 17 Şubat 2016 tarihinde, işinden çıkıp evine gitmek isterken savunmasız bir halde servis bekleyen 29 mesai arkadaşımız hainler tarafından pusu kurularak şehit edilmişlerdir. Bizler, bu hain saldırıda şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin aziz hatıralarını ilelebet yaşatmak için yüce Türk Milletinin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz."

CANIMIZI FEDA ETMEYE HAZIRIZ

İstiklal uğruna canlarını seve seve feda etmeye her daim hazır olduklarını vurgulayan Dürgen, şöyle sürdürdü: "Bizler, şunu iyi bilmeliyiz ki, bu hain saldırının asıl amacı; ülkemizde kaos ortamı oluşturarak, toplumun huzurunu bozmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni zor duruma düşürmektir. Tüm dünyaya sesleniyoruz; Türk Milletinin birlik ve beraberliğine göz dikenler bilsinler ki, Bizler, şanlı Türk ordusunun birer ferdi ve aziz Türk Milletinin kahraman neferleri olarak, istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarımızı seve seve feda etmeye her daim hazırız. Zira Türk milleti, tarihi boyunca sürekli ateşle imtihan edilmiş, saldırı ve ihanetlere maruz kalmış, fakat bu zorluklar karşısında yılmamış, birleşip kenetlenmiş ve Türk’ün gücünü tüm dünyaya göstermiştir."

Sonraki Haber