Mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte en hakiki mercimek çorbası tarifi!

En çok tükettiğimiz çorbalardan biri olan mercimek çorbasını evde yapmak çok kolaydır. Ancak yine de lokantalarda içtiğimiz çok lezzetli gelir. Peki en orijinaline yakın mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte en hakiki mercimek çorbası tarifi!

Mercimek çorbası, sadece Türk mutfağında değil, dünya genelinde oldukça popüler ve sevilen bir çorba türüdür. Çünkü lezzetli ve doyurucu tadıyla bilinir. Mercimeklerin kendine özgü aroması, birçok kişi tarafından beğenilir. Aynı zamanda protein ve lif bakımından zengindir. Bu, çorbanın doyurucu bir öğün veya başlangıç olarak tercih edilmesine yardımcı olur. Mercimek çorbası malzemeleri genellikle uygun maliyetlidir, bu da her kesimden insanın erişebilirliğini artırır. Herkes tarafından çok sevilen bu tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte en hakiki mercimek çorbası tarifi!

EN HAKİKİ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ!

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı yeşil mercimek (bol suda yıkanmış)
  • 1 adet büyük soğan (soyulmuş ve doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 1 çay bardağı ince bulgur (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım limonun suyu

YAPILIŞI

  1. Mercimeği bol su altında yıkayın ve süzün.

  2. Tencereye tereyağı veya sıvı yağı ekleyin ve eritin. Doğranmış soğanı ekleyip kavurun, rengi hafif değişene kadar soteleyin.

  3. Biber salçasını (ve isterseniz domates salçasını da) ekleyin, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.

  4. Mercimeği ve bulguru ekleyin. Bulgur kullanıyorsanız, bu aşamada bulguru kavurarak tane tane olmasını sağlayın.

  5. Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.

  6. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 30-40 dakika sürebilir. Arada karıştırarak kontrol edin.

  7. Mercimekler iyice piştikten sonra çorbayı bir mikser veya blender ile pürüzsüz hale getirin. Eğer çorba çok koyu ise su ekleyebilirsiniz.

  8. Pürüzsüz hale geldiğinde tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.

  9. Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Sonraki Haber