Mercimek çorbasındaki tehlike. Çorbayı zararlı hale getiren hata

Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbasıyla ilgili herkesi ilgilendiren önemli bir uyarı var!

Posta'da aktarılanlara göre; Mercimek çorbasıyla ilgili herkesi ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. Beslenme uzmanları ve aşçılar üstelik bu uyarıda hem fikirler. 

MERCİMEK ÇORBASI İKİ KEZ ISITILIR MI?

Yiyecekleri yeniden ısıtırken, her tarafının iyice sıcak olmasına dikkat edin ve bir defadan fazla tekrar ısıtmayın. Sofrada yediğiniz yemeğin kalan bölümünü buzdolabında saklamalısınız. Ertesi veya takip eden günlerde soğumuş yemeğin sadece yenilebilecek kadar olan bölümü ısıtmak gerekir.

DÜNDEN KALAN ÇORBA NASIL ISITILIR?

Oda sıcaklığında bekleyen yemekler 2 saat sonra bakteri üretmeye başlar. Bu yüzden çorbaları tencereye koyup kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Çorbayı ısıtmadan önce içerisine bir miktar su ekleyin. Ardından kısık ateşte ısıtabilirsiniz.

TEKRAR ISITILMAMASI GEREKEN YİYECEKLER

Yeniçağ'da yer alan bir içerikte de; Tekrar ısıtılması sakıncalı olan yiyecekler paylaşıldı. Bu yiyeceklerin tekrar ısıtılması çok sakıncalı.

MANTAR

Mantar soğuk yenmelidir. Besin değeri yüksek olan mantarın ısıtıldığında besin kompozisyonu değiştiğinden karın ağrısı ve şişlik yapar.

TAVUK


Tavuk ya pişer pişmez ya da piştikten sonra soğuk şekilde yenmelidir. En tehlikeli gruplardan biridir. Tavuk zehirlenmelerine çokça rastlanılır.

PATATES

Pişirildikten sonra 4-5 gün muhafaza edilebilen patatesi de ısıtmadan soğuk bir şekilde yemek gerekiyor. Tekrar ısıtıldığında tadı da oldukça değişiyor.

PANCAR

Pancar da tıpkı ıspanak gibi nitrat içerir ve ısıtıldığında nitrite dönüşür.

KEREVİZ

Kerevizin içinde de nitrite dönüşen nitrat bulunuyor. Uzmanlara göre yeniden ısıtılan kereviz kanserojen etki yaratabiliyor.

YUMURTA

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtanın da asla ikinci kez ısıtılmaması gerekiyor. Çünkü ikinci kez ısıtıldığında toksit üretmeye başlar ve bu da bize zarar verir.

PİRİNÇ

Evet ne yazık ki pilavı da ısıtmamamız gerekiyor aksi taktirde midemizi ve böbreklerimizi ağrıtabilir.

Derleme: Aydınlık

Sonraki Haber