En kolay mercimek köftesi nasıl yapılır? Farklı sunumuyla mercimekli köfte tarifi...
Mercimek köftesi altın günlerinin vazgeçilmezlerinden... Mercimeğin doğal tadı, bulgurun kıvamı ve baharatların aroması birbiriyle uyumlu lezzet bütünlüğü herkesi bir araya getiriyor. Peki kıvamında mercimek köftesi nasıl yapılır?
Altın günlerinin ya da kalabalık sofraların en sevilen lezzetlerinden biri olan mercimek köftesinin en kolay tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bol yeşillik, limonla, küçük büyük herkesin yemelere doyamadığı mercimek köftesi yaparken püf noktaları aynı zamanda kıvamı tutması için yapılması gerekenler var. Peki bunlar neler? Mercimek köftesinin kıvamı için ne yapmalı? işte tüm bu soruların yanıtı yazımızda.
MERCİMEKLİ KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı su(mercimeği haşlamak için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1adet büyük boy soğan
1tatlı kaşığı pul biber
1tatlı kaşığı nane
1çay kaşığı kimyon
1/2 adet limon
2-3 dal maydanoz
2-3 dalyeşil soğan
MERCİMEKLİ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Mercimeği yıkayıp suyunu süzdürün. Uygun bir tencereye 1 bardak mercimek ve 2 bardak suyu koyup kaynatın.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın, ağzını yarım açık bırakın. Taşmasın, kontrollü pişirin. Arada karıştırın ezilsin. Suyunu çekince altını kapatın.
İçine yarım su bardağı köftelik bulguru ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, bulguru şişsin, en az yarım saat bu şekilde kalsın. Siz bu arada başka işlerinizi yapın.
Bir tavaya zeytinyağını alın, küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salçaları ekleyip kavurun. Şişen bulgurlu mercimeği karıştırıp alt üst edin.
Salça hazır olunca, bulgur da şişince salçalı soğanı mercimeğin üstüne boşaltın. Sıcak olacağı için önce kaşıkla iyice karıştırın. Soğumaya başlayınca elinizle karıştırın, yeşillikleri ekleyip şekil verin.
Çiğ köfte şeklinde ya da sunumluk benim yaptığım gibi cevizden biraz küçük yuvarlak toplar yapın. Limon ve kürdanla süsleyin. Afiyet olsun.
Kaynak: Yemek.com