Merkez Bankası'ndan döviz hesapları için faiz hamlesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) FED'in politika faizini 50 baz puan indirmesinin ardından yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz de değişikliğe gitti. Merkez Bankası, serbest döviz hesapları için ödenecek faiz oranını 75 baz puan indirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizi öncesi yabancı para hesaplar için düzenlemeye gitti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FED'in faiz indirimi sonrasında yabancı para serbest hesaplara ödenen faizi indirdi.

75 BAZ PUAN İNDİRİM!

Buna göre TCMB, kendisinde tutulan yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz oranını 75 baz puan indirdi. Kararda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi etkili oldu.

Karar ile Türk Lirası cinsinden ve ihbarlı döviz mevduat hesap bakiyelerinin faizle tesis edilen kısmına uygulanan faiz oranı yüzde 4,50'den yüzde 3,75'e çekildi.

TCMB Haziran ayında da AMB'nin faiz indiriminin ardından bu hesaplara verilen faizi 25 baz puanla yüzde 4,50 seviyesine indirmişti.

SERBEST HESABA ÖDENEN FAİZ NE DEMEK?

Serbest hesap TCMB'de zorunlu karşılık kapsamında olmayan hesaplara işaret ediyor. Bu faiz oranı bankaların TCMB'de tuttukları yabancı para mevduatlarına ödenen getiri anlamına geliyor.

Sonraki Haber