Mersin böğürtlen üretiminde ikinci

Sahip olduğu iklim yapısı ve verimli topraklarıyla birçok meyvenin, sebzenin yetiştirildiği Mersin, böğürtlen üretiminde de ön plana çıkıyor. Böğürtlenin hasadı sabahın erken saatlerinde başlıyor.

Günün ilk ışıklarıyla böğürtlen yetişen alanlara gelen tarım işçileri, sıcak havaya rağmen toplanması "ince işçilik" isteyen ürünü hasat ediyor.

Burada kase veya kasalara yerleştirilen böğürtlenler, meyve suyu, reçel, marmelat, konservecilik, pasta ve dondurma sanayisinde kullanılmak üzere ilgili yerlere gönderiliyor.

Tadı, aroması ve görünümüyle ön plana çıkan böğürtlende üreticiler, bu yıl hasattan yüksek verim bekliyor.

Mersin Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, bu yıl böğürtlenin veriminden memnun olduklarını anlatarak şöyle devam etti:

"Türkiye'de böğürtlen üretiminde ikinciyiz. Türkiye'de yaklaşık 3 bin 100 ton gibi üretim gerçekleşiyor. Bunun 300 tonu 140 dekarlık alanda Mersin'de üretiliyor. Mersin'de yapılan üretimin büyük kısmı Silifke ilçesinde gerçekleştiriliyor. Böğürtlen üretimi bu ilçemizde yaygınlaşmış durumda. Böğürtlen üretimi üreticilerimize ciddi bir gelir sağlamakta. Bu yıl 300 ton rekolte bekliyoruz. Bu da beklenen bir verim. Diğer illere göre Mersin'de dekar başı verim 2 katı gibi oluyor."

Mersin'in elverişli toprak yapısının ve iklim özelliğinin ürünün hem büyüklüğünü hem de aromasını olumlu yönde etkilediğini belirten Abalı, "Aynı zamanda da ihracatı gerçekleştiriliyor. Arap ve Avrupa Birliği ülkelerine gönderiyoruz" dedi.

Sonraki Haber