Mersin KYK yurdundaki taciz iddialarına Vatan Partisi'nden yanıt!

Mersin'de KYK'ya bağlı kız öğrenci yurdu önünde 2 kızın taciz edildiği iddiası kamuoyunda yankı uyandırdı. Mersin Valiliği ve İçişleri Bakanlığı ilgili iddiaları yalanlayarak, haberleri yayan hesaplar hakkında işlem başlattı. Konuya ilişkin bir açıklama da Vatan Partisi'nden geldi.

Mersin'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu önündeki taciz iddialarına Vatan Partisi'nden açıklama geldi. Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Avukat Aykut Babacan önemli değerlendirmelerde bulundu. Yurttaki güvenlik sorununa dikkat çeken Babacan, konuya ilişkin çözüm önerilerini sıraladı.

VATAN PARTİSİ GÜVENLİK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Mersin kız öğrenci yurdu önündeki taciz iddiaları ve dün gece saatlerinden bu yana yaşanan olayların ardından Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Avukat Aykut Babacan konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Mersin Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdunda vukuu bulan taciz olayı dün akşam saatlerinde çeşitli mecralarında geniş yer buldu. Mersin Valiliği'nin gece saatlerinde yaptığı açıklama neticesinde bazı haberlerin yanıltıcı bilgi içerdiği kamuoyuna duyuruldu.

'ÖĞRENCİ YURDU DIŞARIDAN GELECEK TEHLİKELERE AÇIKTIR'

Fakat bütün Mersinlilerin şahit olduğu gerçek şudur, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü ve yakınında bulunan Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu dışardan gelecek tehlikelere açıktır. Kampüse girişte hiçbir kayıt yaptırmaksızın öğrencilerin zaman geçirdiği kafeteryalara, sosyal etkinlik alanlarına kadar girilebilmektedir.

Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin yoğun olarak kullandığı otobüs durağı dışarıdan gelecek tehlikelere açıktır. Öğrenciler bu durakta bazen tek başına bazen kalabalık halde otobüs beklemektedir.

34. cadde ile Tıp Fakültesi arasında bulunan bölgede öğrenciler market ihtiyaçlarını karşılamak, çevrede bulunan kafelerde oturmak veya yakındaki camiye, lokantaya, eczanelere gitmek için yaya olarak hareket etmektedir. Bu durum güvenlik ihtiyacını artırmaktadır çünkü insanların toplu olarak bulunduğu her yerde güvenlik ihtiyaçtır.

ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Dolayısıyla, İl Emniyet Müdürlüğü ve Üniversite yönetimi bu eksikliği göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri almalıdır. Öğrencilerin yoğun bulunduğu Çiftlikköy ve çevre mahallelerde bekçilerin sayısı artırılmalıdır. Çiftlikköy Kampüsü girişinde, üniversite öğrencisi veya personeli olmayan sivil vatandaşların kaydı tutulmalıdır.

Bu şekilde, toplumun huzurunu bozacak hadiselerin önüne geçilebilir.

MERSİN KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA NE OLDU?

Dün gece saatlerinde Mersin Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu önünde iki kız öğrencinin taciz edildiği öne sürülmüştü. İddiaların sosyal medyada yankı bulması üzerine öğrenciler, yurdun önünde toplanıp eylem yapmaya başlamıştı. Mersin Valiliği ise konuya ilişkin açıklamasında, "Öğrencilerle bire bir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikayet konusu bildirilmemiştir" ifadelerine yer vermişti. İç İşleri Bakanlığı tarafından ise asılsız iddiaları yayan ve provokatif sosyal medya paylaşımları yapan 15 hesapla ilgili olarak “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçu kapsamında inceleme başlatıldığı açıklanmıştı.

Sonraki Haber