Merz: Refah dönemini geride bıraktık

Hafta başında kamu yayıncısı ARD’nin Berichtaus Berlin programına bağlanan Hristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDU) Lideri Friedrich Merz, Almanya’da yükselen enflasyon karşısında hükümeti eleştirdi.

Tüketicilerin artan fiyatlardan olumsuz etkilendiğini belirten Merz, devlet teşviklerine ise karşı çıktı. Tüm zararların yatıştırılamayacağını ifade eden Merz, “Muhtemelen en azından bir süreliğine refahımızın zirvesini geride bıraktık.” diye konuştu. Siyasetçi sorumluluğunun durumu açıkça söylemek olduğunu vurgulayan Merz, Başbakan Olaf Scholz’un vatandaşlara karşı şeffaf olmasını istedi.

‘BAZI ŞEYLERİ ARTIK ALAMAYACAĞIZ’

Toplumun bazı kesimlerine hedefli olarak yardım edilmesi gerektiğini savunan CDU Genel Başkanı, çok çocuklu ve dar gelirli aileler ile düşük ücret ya da ücretsiz olarak yoksullara yemek veren yardım kuruluşu Tafel’i örnek gösterdi. Fiyatların artmasının yoksulların yanı sıra bütün aileleri etkileyeceğini belirten Merz, “Bazı şeyleri artık alamayacağız.” ifadelerini kullandı.

‘ORDU BÜTÇESİ MUHALEFETLE KONUŞULMUYOR’

Parlamentoda ana muhalefet lideri olarak da görev yapan Merz, hükümete Rusya-Ukrayna gerilimi sebebiyle Federal Orduya ayrılan bütçenin artırılması planı üzerinden de yüklendi. Federal hükümetin muhalefetle iş birliği yapmadığını eleştiren Merz, altı hafta önceki hükümet açıklamasından bu yana Hristiyan Birlik Partileri temsilcileri ile hiçbir görüşme yapılmamasını eleştirdi. Partisinin koalisyon içinde farklı görüşler gözlemlediğini ifade eden Merz, “Birlikte bir sonuca ulaşmalıyız. Federal Orduya yardım etmek istiyoruz ve buna mecburuz da” dedi.

Sonraki Haber