Meşhur aktardan hastalıklardan korunmak için tavsiyeler! Yoğurdun içine bir kaşık eklerseniz...
Grip ve soğuk algınlığı şikayeti yaşayanlar, şifayı doğal besinlerde arayıp aktarların yolunu tutuyor. Peki, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler bu dönemde neler tüketmeli? İşte aktarların grip ve soğuk algınlığına karşı mutlaka tüketin dediği şifalı besinler...
Havaların soğuması ile grip ve soğuk algınlığı şikayetleri arttı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler ise aktarların yolunu tutu. Peki, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamak için kullanılabilecek doğal besinler neler? İşte aktarlardan adeta şifa saçan besin önerileri...
"YOĞURDUN İÇİNE TOZ ZENCEFİL VE ZERDEÇAL EKLEYİN"
Kış ayları yaklaştıkça satışların arttığını dile getiren aktar Rahmi Şen, “Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerden zencefil ve zerdeçalı toz halinde bir kase yoğurda karıştırarak tüketebiliriz. Bunun yanı sıra propolis, polen ve balı üçü bir arada kullanabiliriz veya propolisi sıvı olarak bir çay bardağı suya 15 damla damlatarak tüketebiliriz” dedi.
"ÇÖREK OTU HER DERDE DEVA OLUYOR"
Yeşilçay ve ekinezyayı demleyerek içebileceğimizi söyleyen Rahmi Şen, ıhlamur, kekik, hibiskus, tarçın, adaçayı, kuşburnu, zerdeçal, zencefil ve ayva yaprağının kışın mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Çörek otuna dikkat çeken aktar Fatma Şen ise "Peygamber efendimizin hadisi var, çörek otu ölüm hariç her derde devadır” diye konuştu.