Meteoroloji uyardı! O ilimizde hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşecek

Meteoroloji uyardı! O ilimizde hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşecek... Eskişehir'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 ila 9 derece altına düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir için uyarıda bulundu. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bilecik'in merkez dâhil kuzey kesimleri ile Bursa'nın merkez hariç kuzey ve doğu kesimlerinin bu gece ve yarın (Cuma) gündüz saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı geçeceği, Eskişehir ve Kütahya çevreleri ile Bursa ve Bilecik'in güney kesimlerinin ise parçalı zaman zaman çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 ila 9 derece altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK

Rüzgarın ise Bursa ve Kütahya çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Eskişehir ve Bilecik çevrelerinde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden genellikle orta kuvvette, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinde aynı yönlerden zaman zaman kısa süreli saatte 30 ila 50 kilometre hızla kuvvetli eseceği öngörülüyor.

KIRAĞI VE ZİRAİ DON KONUSUNDA UYARI YAPILDI

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde sıcaklıkların düşmesi ve mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle, özellikle çukur ve kırsal kesimler olmak üzere yer yer kırağı ve zirai don olayı beklendiğinden meteoroloji tarafından, oluşması muhtemel risklere karşı tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde ilgililerin ve çiftçilerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

Öte yandan Eskişehir'de en düşük hava sıcaklığının 0 derece ile Çifteler, Mahmudiye, Alpu ve Mihalıççık'ta; en yüksek hava sıcaklığının ise 18 derece ile Mihalgazi ve 17 derece ile Sarıcakaya ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor.

Sonraki Haber