Meteoroloji uyardı! Soğuk hava geri geliyor....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmelere göre yağışlı hava etkisini sürdürecek. Yurt genelinde pek çok kentte yağışlar etkili olmaya devam ederken Mayıs ayında da yağışlar devam ediyor.

Bahar aylarında havaların ne zaman ısınacağı, yağışların devam edip etmeyeceği ve sağanak yağışların ne zamana kadar süreceği araştırılıyor. MGM’den hava tahmin raporları gelmeye devam ediyor. Mayıs ayı da yağışlı ve serin geçerken ayın ortalarına doğru yağışların sürüp sürmeyeceği araştırılıyor. Gelen meteorolojik uyarılara göre kuvvetli yağışlar devam edecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyrettiği günlerde serin hava etkisini sürdürecek. Kışlıklarınızı kaldırmayın. Serin ve yağmurlu hava etkisini sürdürecek. İşte Meteoroloji’den gelen yeni uyarılar ve tüm detaylar…

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olmasını öngörüyor. Çok sayıda kentte yerel yağışlar etkisini sürdürmeye devam ederken gök gürültülü sağanak yağış uyarıları da geldi. Yağışların İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Uşak, Isparta, Afyonkarahisar, Gümüşhane ve Sinop’ta, aynı zamanda Ankara’nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Bahar aylarının gelmesiyle artması beklenen hava sıcaklıkları yağışlı havanın da etkisiyle mevsim normallerinde seyrediyor. Zaman zaman serin bir hava etkili olurken hava sıcaklıkları ile ilgili önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

SARI KODLU UYARI GELDİ

Meteorolojik tahminlere göre yarın Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Eskişehir, Konya, Kütahya ve Uşak illerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu iller için sarı kodlu uyarı verildi.

Sonraki Haber