Meteoroloji uzmanları bas bas bağırıyor! Sobaları ve kombileri hazırlayın sıcaklıklar dibe vuracak...

Kara kış kapıda. O tarihten itibaren Türkiye'de soğuk hava dalgası etkisini gösterecek ve sıcaklıklar bir anda 10 derecenin altına düşecek. İşte meteoroloji uzmanlarından yapılan açıklamalar...

Meteoroloji uzmanlarından peş peşe açıklamalar geliyor. Ülkemizde uzun zamandır hissedilen sıcak hava etkisini yitirecek ve sıcaklıklar birden 10 dereceye kadar düşecek. Uzmanlar yurttaşları sobalarını ve kombilerini hazırlama konusunda uyardı. İşte ayrıntılar..

BOTLARI VE MONTLARI HAZIRLAYIN

Meteoroloji uzmanları, uzun zamandır beklenen soğuklar için nihayet tarih verdi. Botların, montların dolaptan çıkarılacağı, kombilerin ve sobaların yakılacağı tarih geldi. Soğuktan tir tir titreyeceğimiz günleri işaret eden uzmanlar; "Petekleri kontrol edin", "Kömür ve odunları hazırlayın" uyarısında bulundu. Hafta sonundan itibaren sobaların yakılacağı kadar soğukların geleceği bildirildi.

HAFTA SONUNA DİKKAT!

Hava Forum, Kerem Ökten ve Hava City'nin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, Türkiye'nin bir anda soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacağı bilgisi yer aldı. 2023 yılının ilk ciddi soğuk ve yağışının bu hafta cumartesi ve pazar günleri yaşanacağı aktarıldı. Özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde, kar yağışı beklendiği söylendi. 

Sonraki Haber