Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış uyarısı geldi. Bursa, Bilecik ve Eskişehir'de yaşayan vatandaşlar dikkat.

Bursa, Bilecik ve Eskişehir'de yaşayanları ilgilendiren hava durumu haberi geldi. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu tahmin raporuna göre Eskişehir'de parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Bursa ile Bilecik için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Vatandaşların kuvvetli sağanak yağış ile beraber şiddetli rüzgara karşı da tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması ve sıcaklığın 10 ila 15 ederece azalması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre; bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Bursa, Bilecik ve Kütahya illeri geneli ile Eskişehir’in batı kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 10 ila 15 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise kuzey ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman saatte 30 ila 50 kilometre hızla kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar
beklendiğinden; meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda meteoroloji tarafından uyarı yapıldı. Öte yandan, Eskişehir’de en yüksek hava sıcaklığının 25 derece ile Günyüzü ve 21 derece ile Sarıcakaya ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor.

Sonraki Haber