Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Akşam saatlerinde başlayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta yaşayanlar dikkat.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Akşam saatlerinde başlayacak

Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta yaşayanları ilgilendiren hava durumu uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden gelen son hava durumu tahmin raporuna göre Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların Meteoroloji'nin yaptığı sağanak uyarısını dikkate alması ve buna göre önlemini alması gerekiyor.

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta yaşayanlar için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan uyarıya göre sağanak yağış akşam saatlerinde etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı sağanak yağış uyarısı ise şu şekildedir;

Batı Karadeniz'de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bugün (12.10.2024 Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların yarın (13.10.2024 Pazar) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta yaşayan vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı sağanak yağış uyarısına göre yağışlardan ötürü olabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Sonraki Haber